آموزش زامارین اندروید — صفر تا صد برنامه نویسی در پلتفرم Xamarin
همراه با پیشرفت برنامه های نرم افزاری در کامپیوترهای رومیزی و تحت وب، اپلیکیشن های موبایل هم با سرعت قابل توجهی رشد و پیشرفت داشتند. در این بین اندروید به عنوان محبوب ترین سیستم عامل موبایل توانسته بازار بزرگی از اپلیکیشن های تلفن همراه را کسب کند. برای ساخت اپلیکیشن های اندروید راه ها و برنامه های توسعه و طراحی متنوعی وجود دارد که یکی از آنها پلتفرم زامارین هست.
با استفاده از ابزار نرم افزاری زامارین می توانیم برنامه ها و اپلیکیشن هایی را برای موبایل و تبلت، طراحی و توسعه دهیم. در این مقاله قصد داریم درباره آموزش زامارین اندروید را به صورت کامل بررسی و معرفی کنیم.
معرفی پلتفرم زامارین (Xamarin)
در سال 2011 شرکت نرم افزاری زامارین که تحت مالکیت حقوقی غول نرم افزاری دنیا یعنی شرکت مایکروسافت بود ایجاد شد. زامارین با استفاده از ابزارهای کاربردی که دارد بهترین محیط برای توسعه دهندگان موبایل و اپلیکیشن است که میخواهند اَپلیکیشن های موبایل چند سکویی (cross platform) طراحی و تولید کنند.
این مدل از اپلیکیشن ها دارای تمامی قابلیت های Native هستند و نیز همزمان یک کد پایه یا CodeBase مشترک را به اشتراک می گذارند. ابزارهای موجود برای کار با نرم افزار زامارین در مجموعه عظیم ویژوال استودیو برای دانلود و نصب برای تمامی کاربران و توسعه دهندگان موبایل موجود است.
با استفاده از پلتفرم زامارین علاوه بر اپلیکیشن های اندروید می توانید برنامه های تحت سیستم عامل iOS و ویندوز فون را نیز در یک محیط طراحی کنید. اغلب کدهای نگارش شده با این ابزار با استفاده از زبان برنامه نویسی محبوب سی شارپ هستند.
خبر خوب این است که اگر قبل از یادگیری اندروید و طراحی اپلیکیشن، با زبان سی شارپ آشنایی داشته باشید، می توانید به راحتی و بدون نیاز به یادگیری زبانهای برنامه نویسی جاوا، C و Swift، شروع به ساخت اپلیکیشن های مناسب برای تلفن های همراه کنید.
با کسب آموزش برنامه نویسی اندروید فرادرس می توانید با بهره بردن از قابلیت و امکانات زامارین شروع به ساخت اپلیکیشن هایی کنید که برای چند سیستم عامل قابل نصب و اجرا باشد.
در نتیجه با آموزش زامارین اندروید می توانیم برنامه نویسی چند سکویی داشته باشیم که امکان تولید اپلیکیشن های تحت اندروید،iOS و ویندوز فون را با استفاده زبان سی شارپ به طراحان و برنامه نویسان موبایل می دهد.
با استفاده از زبان قدرتمند سی شارپ می توانید از یک Syntax و قابلیت های پیشرفته ای مانند استفاده از مدل رابطه ای LINQ، کتابخانه های غنی Parallel Task و ابزار Generic استفاده کنید. وجود ابزار IDE در مجموعه ویژوال استودیو به شما اجازه می دهد تا در سیستم عامل ویندوز و مک، پروژه های تولید شده با زامارین را بسازید.
علاوه بر ایجاد رابط های کاربری جذاب با استفاده از فرم های زامارین، توسعه دهندگان می توانند اپ های مخصوص برای گجت های هوشمند مانند Android Wear و Apple Watch را هم بسازید. این کار با استفاده از فروشگاه افزونه ها و پلاگین های Xamarin Component فراهم خواهد بود تا قابلیت و امکانات بیشتری به برنامه هایی که می خواهید بسازید بدهید.
ویژگی و قابلیت های زامارین
ویژگی ها و امکانات مختلفی با استفاده از پلتفرم زامارین وجود دارد که از جمله ویژگی های آموزش زامارین اندروید در ادامه آمده است :
- ابزار زامارین می تواند تبادل اطلاعات با زبان های برنامه نویسی Java، C و Object-C و ++C را ایجاد کند که با استفاده از کتابخانه های کدنویسی در زبان های برنامه نویسی ذکر شده می توانید کدهای ساخته شده از قبل را در برنامه های خود بکار بگیرید. این ابزار می تواند پروژه ها را بهم اتصال داده تا به سادگی با استفاده از کتابخانه های Java و #C یک دستورالعمل را فراخوانی کنید.
زبان برنامه نویسی جاوا به عنوان یکی از اصلی ترین زبانهای موجود برای تولید اپلیکیشن های اندرویدی جایگاه خاص خود را در طراحی و توسعه برنامه های تلفن همراه هوشمند را دارد که جهت شروع به کار و کسب آموزش می توانید به آموزش زیر مراجعه کنید.
- اپلیکیشن هایی که با زامارین در مجموعه ویژوال استودیو و به زبان سی شارپ برنامه نویسی می شوند ویژگی های ممتازی دارند که نسبت به تولید برنامه هایی با زبان جاوا مدرن تر خواهند بود.
- با بهره بردن از پلتفرم زامارین می توان کدها را میان اپلیکیشن های طراحی و ساخته شده انتقال داد و صرف نظر از نوع ساختار هر پتلفرم اینکار را انجام داد.
- زامارین به شما امکان استفاده مجدد و چند باره از کدهای برنامه نویسی را می دهد و به همین صورت هم تعداد پروژه هایی که شما می بایست برای چند برنامه مشابه انجام دهید را کاهش می دهد.
- با بکارگیری UI control ها و IDE ها می توانید نمودارهای گرافیکی، جدول ها و نمایه های جذابی را به برنامه های خود اضافه کنید.
- استفاده از پلتفرم زامارین به صورت متن باز است و مایکروسافت بعد خرید امتیاز آن، این ابزار را به صورت اوپن سورس و آزاد در اختیار طراحان و توسعه دهندگان موبایل قرار داد که خود باعث جذابیت بیشتر این ابزار می شود.
- عملکرد و کارایی بالای خروجی های گرفته شده از پلتفرم زامارین باعث شده است انواع خروجی با اعتماد و اطمینان زیادی از آن گرفته شود.
- پشتیبانی بسیار قوی از زامارین توسط شرکت مایکروسافت انجام می شود که به صورت منظم بسته های اپدیت و بروزرسانی منتشر می شود. در کنار آن جامعه کاربری بزرگی برای این پلتفرم وجود دارد که کاربران با استفاده از آن می توانند با خیال راحت با این ابزار کار کنند.
- مستندات کامل از مهمترین بخش های پشتیبانی نرم افزاری و توسعه هر نرم افزاری است که ابزار زامارین دارای مستندات و اطلاعات کاملی برای کسانی است که می خواهند با بهره بردن از آن آموزش و نحوه کار با این ابزار را فرا بگیرند.
دلایل برتری استفاده از پلتفرم زامارین چیست؟
در کنار ویژگی های کلیدی که برای این پتلفرم نام بردیم دلایل مختلفی هم برای برتری های استفاده کردن از این ابزار وجود دارد. این دلایل به شرح ذیل هستند :
1- یادگیری در زمان کوتاه
مطمئنا یادگیری هر زبان برنامه نویسی و نرم افزاری نیاز به زمانی دارد تا به آن مسلط شوید و انواع جزئیات آن آشنا شوید.
فرآیند یادگیری می تواند به صورت طی کردن دوره آموزشی، کتاب آموزشی و فیلم های آنلاین باشد که جهت کسب آموزش برنامه نویسی فرادرس می توانید با استفاده از آموزش آنلاین آن به خوبی به مطالب مورد نظر مسلط شوید.
اگر شما برنامه نویس سی شارپ باشید خواهید توانست در کوتاه ترین زمان با زامارین مشغول به کار و تولید پروژه شوید. چون خیلی از فرآیند ها و کتابخانه های کدنویسی بین این دو مشترک است و تحت فریمورک دات نت است.
در صورتی هم که شما با زبان سی شارپ آشنا نباشید خواهید توانست در زمان کوتاهی به مفاهیم اولیه زامارین مسلط شوید و این مورد هزینه و زمان آموزش شما را کاهش خواهد داد.
جدا از این محیط اندروید و iOS معمولا محیط های مجزایی برای برنامه نویسی و توسعه نیاز دارند ولی با استفاده از پلتفرم زامارین خواهید توانست با استفاده از کدنویسی با زبان سی شارپ برنامه هایی را بسازید که با یک کلاس و متد در هر دو سیستم عامل اجرا شود.
2- نداشتن محدودیت هنگام کار
از مهمترین دلایل کار با زامارین این است که شما را مجبور و محدود نمی کند تا حتما برای برنامه نویسی با رابط کاربری UI هر پلتفرم و سیستمی به صورت مجزا کار کنید و در هر دو سیستم عامل Android و iOS در عین تمایز می توانید کدهای یکسان ایجاد کنید.
با این حال پلتفرم زامارین ویژگی های مهم و منحصر به فرد هر پلتفرم را به خوبی در خود نگه می دارد و بین آنها تمایز قائل می شود. علاوه بر اینکه زامارین با کلاس های موجود در دات نت کار می کند می تواند با کتابخانه های کدنویسی برای اندروید کار کند و همچنین با کدهای استاندارد iOS به خوبی سازگار باشد.
3- زمان سریع در ارائه اپلیکیشن
با بهره بردن از تکنیک های برنامه نویسی با آموزش زامارین اندروید می توان تنها منطق و اسلوب کدنویسی را یک بار انجام بدهید و بعد از آن برای هر پلتفرم مخصوص گوشی های تلفن همراه استفاده کنید که این خود باعث صرف زمان کمتر و ارائه برنامه با سرعت بیشتری خواهد شد.
برای کسب آموزش اپلیکیشن موبایل راه های یادگیری مختلفی است که بخواهید خود را جهت انتشار برنامه های تحت گوشی تلفن همراه آماده کنید. بخشی از این آموزش ها را می توانید در لینک زیر مشاهده کنید.
این کاربرد را با برنامه نویسی جاوا به صورت مجزا برای اندروید و همچنین یک بار هم با برنامه نویسی Object-C برای سیستم عامل iOS مقایسه کنید که چقدر به زمان کمتر برای نشر برنامه های شما نیاز دارد.
در حقیقت برنامه نویسی کدهای بیشتر به زمان بالاتری هم نیاز دارد، بعد از کدنویسی باید زمانی را جداگانه برای عیب یابی و تصحیح خطاها صرف کنید تا مشکلات احتمالی آن را برطرف کنید.
4- باگ و خطاهای کمتر
یکی از دلایل مهم استفاده از پلتفرم زامارین این است که در اصل بعد از کم بودن کدنویسی و برنامه نویسی با آن، تعداد باگ و خطاها در آن کاهش پیدا خواهد کرد. و طبق یک قاعده ساده هر چقدر شما مقدار کد کمتری به کار ببرید پس میزان خطا های دستوری و لغوی شما هم کمتر خواهد بود.
بعد از این هم زامارین با فراهم آوردن محیطی برای پوشش خطا با تست و اشکال گیری خودکار سعی می کند تا انواع خطا ها و اشکالات در ابتدا شناسایی و کشف شوند تا در ادامه شما با راحتی بیشتری به توسعه اپلیکیشن خود بپردازید.
نوع زبان برنامه نویسی در زامارین چیست؟
زبان سی شارپ به عنوان یک زبان برنامه نویسی قوی و ساخت یافته است که به صورت چند منظوره توانایی کاربری بالا، عمومیت استفاده، شی گرایی و دارای رشته های برنامه نویسی تحت کلاس بندی کاربردهای متعددی دارد.
این زبان به عنوان یکی از اصلی ترین زبان های برنامه نویسی در مجموعه ویژوال استودیو معرفی می شود که توانسته است محبوب بالایی نزد توسعه دهندگان کسب کند. در حقیقت زبان سی شارپ همه کاره است و با بکارگیری آن می توانید نرم افزارهای تحت ویندوز، اپلیکیشن های گوشی تلفن همراه، کدنویسی سمت وب سرور و بازی سازی را انجام داد.
در زامارین تمامی کدهای نوشته شده با استفاده از زبان سی شارپ خواهد بود و با شیوه نگارشی این زبان قادر خواهید بود به فریمورک غنی دات نت دسترسی داشته باشید.
از ویژگی های آموزش زامارین اندروید این است که می توانید بین دو زبان و محیط برنامه نویسی ارتباط ویژه ای برقرار کنید که به طور مثال وقتی در سی شارپ کدنویسی می کنید در حقیقت با خروجی گرفتن از آن می توانید به محیط سیستم iOS وارد شوید و برنامه تان را اجرا کنید.
بررسی تفاوت های پلتفرم زامارین با اندروید استودیو
اندروید استودیو هم در کنار پلتفرم زامارین یکی از محیط های توسعه اپلیکیشن های اندرویدی است که این برنامه توسط گوگل برای فراهم آوردن مکانی مناسب جهت تولید برنامه های تحت گوشی های هوشمند اندروید ایجاد شده است.
خب تفاوت های این دو ابزار در چیست و چه مزیت و معایبی نسبت به هم دارند؟
- اگر شما به زبان برنامه نویسی سی شاپ تسلط دارید و یا قبلا با آن کدنویسی کرده اید پس بهتر است تا از زامارین استفاده کنید چون کار شما برای تولید برنامه های اندرویدی واقعا راحتتر، سریعتر و با هزینه کمتر خواهد بود.
- اگر با سختی های یادگیری زبان جاوا و تکنیک های کدنویسی با آن مشکل دارید باز می توانید با ابزار تولید اپلیکیشن زامارین کار کنید که پیچیدگی های زبان برنامه نویسی جاوا را ندارد.
- زبان اصلی برای برنامه نویسی اندروید، زبان جاوا است که در محیط اندروید استودیو قابل اجرا است. ولی در محیط زامارین می توانید از زبان سی شارپ استفاده کنید که بعد از نوشتن کدهای سی شارپ برنامه شما به صورت کدهای جاوا ترجمه و کامپایل می شود. پس اگر می خواهید بدون واسطه برنامه نویسی اندروید را انجام دهید می توانید با اندروید استودیو کار کنید.
- اگر حوصله یادگیری و وقت مناسبی دارید می توانید با اندروید استودیو و زبان جاوا کار کنید و به همین صورت اگر می بینید که با زبان سی شارپ بیگانه هستید و توانایی کسب آموزش آن را ندارید می توانید زبان جاوا و اندروید استودیو را انتخاب کنید.
توسعه دهندگان برنامه های موبایل با استفاده از ارتباط با دیتابیس سمت اندروید می توانند برنامه های جالب و متنوعی را طراحی کنند که اغلب نیازمند داشتن بانک اطلاعاتی برای ذخیره داده های اپلیکیشن هستند. در صورت علاقمندی به این روش می توانید به آموزش زیر مراجعه کنید.
جمع بندی درباره آموزش زامارین اندروید
افزایش تقاضا برای اپلیکیشن های هوشمند و نوین بیشتر از هر نوع نرم افزار و برنامه ی دیگر حس می شود و برای دست یابی به بازار کار و درآمد در این حوزه باید هرچه سریعتر دست به کار شد و آموزش زامارین اندروید هم می تواند به ما در این زمینه کمک زیادی کند.
با دانش و کسب تجربه می توانید یادگیری خود را در این زمینه افزایش دهید، پیشنهاد ما استفاده از منابع آموزشی جامع فرادرس است که به عنوان بزرگترین مرکز فراگیری فیلم های آموزشی تخصصی برنامه نویسی به شما در این مسیر کمک ویژه ای خواهد کرد.