آموزش ترفندهای پایتون همراه مثال + فیلم های آموزشی پروژه محور
بررسی توابع All , Any و List Comprehension
زبان برنامه نویسی پایتون به عنوان یکی از محبوبترین و پرکاربردترین زبان های برنامه نویسی حال حاضر شناخته شده است که کلیه ی افراد علاقمند به این زبان، می توانند فراگیری آن را با منابع آموزشی جامع و پروژه محور شروع کنند. یادگیری و آموزش ترفندهای پایتون به افرادی که می خواهند با این زبان برنامه نویسی شروع کنند توصیه می شود.
از زبان پایتون برای یادگیری ماشین، علم داده و کلیه محاسبات علمی در زمینه های مختلفی از جمله طراحی وب سایت، نرم افزارهای تحت دسکتاپ و اپلیکیشن های موبایلی می توان استفاده کرد.
از ویژگی های متمایز زبان پایتون این است که آموزش آن آسان بوده و برای یادگیری آن پیش نیاز خاصی لازم نیست. از مهمترین شرکت های بزرگ فناوری که از زبان برنامه نویسی پایتون استفاده می کنند عبارتند از : فیسبوک، موزیلا، ناسا، آمازون، آی بی ام، گوگل و …
در این مقاله می خواهیم با برخی از توابع پایتون همراه با مثالهای عملی بیشتر آشنا شویم.
توابع Any و All
زبان پایتون دارای کتابخانه های بزرگی از کدها، دستورات و توابعی است که می توانند تمامی نیازهای کاربران و برنامه نویسان را برآورده کنند. در ادامه با بررسی برخی ترفندهای پایتون با ما همراه باشید.
یکی از توابع موجود در زبان پایتون برای بررسی و ارزیابی آیتم های موجود در یک لیست می باشد تا نتیجه درست بودن آن را به ما اعلام کند.اگر یکی از مواردی که در لیست وجود دارد درست باشد تابع ()any مقدار درست یا True را به نمایش می دهد و از طرفی هم اگر تمامی موارد صحیح باشند تابع ()all مقدار درست و True را نمایش می دهد.
تابع Any : در تابع any می توانیم بررسی کنیم که سوال یا شرطی در یک شیء مانند لیست و یا رشته برابر با مقدار True می باشد یا خیر؟ اگر مقدار آن شرط درست باشد مقدار True را برمی گرداند و اگر در آن لیست موجود نباشد مقدار False را نمایش می دهد.
کد دستوری تابع Any : تنها یک پارامتر می پذیرد و می توان شیء مورد نظر را با مقادیر مشخص شده در یک لیست یا رشته جستجو کرد.
any(iterable_object)
مثال : عملکرد تابع any در قالب یک مثال مشخص کنیم. همانطور که مشخص است در لیست موجود تنها یک مقدار True می باشد که تابع any آن را نمایش می دهد.
you_code_indy_400 = [True, False, False, False] print(any(you_code_indy_400)) # OUTPUT True
تابع All : در تابع all مانند تابع True در لیست تکرارشونده به دنبال مقدار True هستیم با این تفاوت که اگر تمامی شیء های موجود در یک رشته یا لیست مقدار True باشند، تابع All نیز مقدار True را نمایش می دهد، در غیر اینصورت مقدار تابع برابر با False خواهد بود.
کد دستوری تابع All : شیوه درج کد تابع All مانند تابع Any می باشد.
all(iterable_object)
مثال : نحوه نمایش و درج دستور All را به صورت یک مثال می توانیم مشاهده کنید که اگر تمامی مقادیر موجود در لیست برابر با True نباشد مقدار خروجی برابر با False خواهد بود.
you_code_indy_400 = [False, True, True, True] print(all(you_code_indy_400)) # OUTPUT False
فیلم آموزشی تابع All و Any در پایتون
در فیلم زیر می توانید با آموزش ترفندهای پایتون فرادرس در مورد نحوه عملکرد دستورات تابع Any و All آشنا شویم.
تابع خلاصه لیست List Comprehension
از جمله توابع کارآمد در زبان پایتون تابع list comprehension می باشد. این تابع نیز با مجموعه از پارامترها که در یک لیست قرار دارند سروکار دارد و می توانیم مطابق شرط خواسته شده یک لیست را از لیست اصلی بسازیم. در ادامه با این تابع از زبان پایتون بیشتر آشنا می شویم.
تابع خلاصه لیست برخلاف ظاهر آن که به نظر سخت میاد ولی می توان به راحتی از آن در جهت خلاصه کردن لیست های بزرگتر استفاده کرد. از این روش می توانیم برای ایجاد لیست های جدید با شروط مختلفی بهره ببریم و به نوع اطلاعات یک لیست را فیلتر کنیم.
برای درک نحوه کارکرد این تابع مثالی می زنیم! مثلا اگر بخواهیم لیست اعداد زوج و یا فرد را از مجموعه اعداد داده شده جدا کنیم و در قالب یک لیست جدید نمایش دهیم با از تابع list comprehension استفاده کنیم.
کد دستوری تابع list comprehension : در این تابع می توانیم براساس یک شرط، که با دستور for انجام می شود حلقه ای را ایجاد کنیم و بر روی یک شیء تکرارشونده مانند لیست یا آرایه اعمال کنیم.
Youcodelist = [expression for element in iterable if condition == True]
مثال : به طور مثال می خواهیم از یک لیست که نام میوه ها در آن قرار داده شده است لیستی دیگر با شرط for ایجاد کنیم. در این مثال نام میوه ی apple را با نام میوه ی orange در لیست جابجا می کنیم و لیستی دیگر ایجاد می کنیم.
fruits = ["apple", "cherry", "kiwi", "mango"]
Youcodelist = [x if x != "apple" else "orange" for x in fruits]
print(Youcodelist)
# OUTPUT
['orange', 'cherry', 'kiwi', 'mango']
فیلم آموزشی تابع List Comprehension در پایتون
در فیلم زیر می توانید با آموزش ترفندهای پایتون و نحوه عملکرد دستور تابع list Comprehension در زبان پایتون بصورت پروژه محور آشنا شوید.
برای اینکه بتوانیم با زبان برنامه نویسی پایتون براحتی کار کنیم می توانید با هر سطح دانشی که از علوم کامپیوتری دارید شروع به یادگیری دوره های آموزشی زبان پایتون فرادرس کنید.
امیدواریم مطالب ذکر شده در این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد و بتوانید از آنها در پروژه های برنامه نویسی خود استفاده کنید.