آموزش طراحی و برنامه نویسی فروشگاه با ووکامرس – ویژه بازار کار
کمتر کسی هست که در فضای وب و سایت های مختلف سروکار داشته باشد و سایت های فروشگاهی را ندیده باشد، فروشگاه هایی که قبلا به صورت سوپرمارکت و هایپرمارکت در سطح شهر می دیدیم در حال حاضر محصولات خود را به صورت اینترنتی هم به فروش می رسانند. این کار برای هر دو طرف یعنی هم فروشنده و هم خریدار بطبع فواید و مزایای متعددی دارد که می خواهیم در ادامه بدان ها اشاره کنیم.
از ویژگی های یک فروشگاه اینترنتی بگوییم و اینکه اگر بخواهیم یک وبسایت فروشگاهی را راه اندازی کنیم چطور باید با استفاده از آموزش طراحی و برنامه نویسی فروشگاه با ووکامرس، یک سایت فروشگاهی بسازیم.
چرا فروشگاه اینترنتی برای کسب و کارها مورد نیاز است؟
مطمئنا در دنیای تجارت و کسب و کاری که می شناسیم و روز به روز در حال بزرگتر شدن و پیشرفت است از هر شرایط و محیطی برای توسعه خدمات و فروش محصولات دریغ نمی کنیم.
وقتی هم که شرایط بد اقتصادی در هر کشوری حاکم باشد چه به صورت تبلیغات حضوری و میدانی و بعد از آن تبلیغات پیامکی و در حال حاضر هم آگهی های اینترنتی، سعی داریم حرفه و کارمان را به عموم مردم عرضه کنیم و محصول مورد نیازشان را ارائه کنیم.
در این بین با رشد فناوری ها و امکاناتی مانند فضای مجازی همه دوست دارند محصولات و خدمات خود را به تمام کشور و حتی جهان معرفی کنند و از این طریق مشتریانی برای خود داشته باشند که به خرید کالاهایشان اقدام کنند.
پس نیاز به داشتن محیطی کامل با تمام جزئیات برای هر شرکت و شخصی لازم است تا با استفاده از آن بتواند کالای خود را به فروش برساند. در اینجا هم ما می خواهیم آموزش و سازوکار طراحی و برنامه نویسی فروشگاه اینترنتی را به شما یاد بدهیم.
مهمترین دلایل ایجاد فروشگاه اینترنتی
برای انجام هر کاری باید دلیلی داشته باشیم و در مورد موضوع ما هم در اختیار داشتن و ساخت یک فروشگاه اینترنتی باید دلیل موجهی داشته باشد تا ما را ترغیب کند.
برخی از این دلایل عبارتند از :
- درآمد بالاتر و هزینه های جانبی کمتر
- دسترسی عموم مردم به اینترنت و فضای مجازی
- دسترسی مشتریان از هر نقطه در کشور و جهان
- امکان رقابت کردن با کسب و کارهای مشابه
- ارائه خدمات در هر روز از هفته و هر ساعت از شبانه روز
مزیت های در اختیار داشتن یک وب سایت فروشگاهی
بر کسی پوشیده نیست که در اختیار داشتن یک ابزار منحصر به فروش محصول در هر حرفه ای می تواند دارای مزیت ها و منافع زیادی باشد. برخی از این مزیت ها برای فروشنده محصولات و برخی هم برای مشتریان است.
یعنی با ارائه کالا به صورت اینترنتی کسانی که در شهر و محل زندگی خود محصولی را ندارد می توانند با سفارش از طریق وبسایت آن را در اختیار داشته باشند و نیازی به رفتن به شهر های دیگر و جستجو برای آن محصول ندارند، که خود این بزرگترین مزیت است.
برخی از مهمترین مزیت های داشتن یک وبسایت فروشگاهی عبارتند از :
- صرفه جویی در زمان و هزینه های حمل و نقل
- دریافت آسان و سریع کالا در آدرس محل زندگی
- امکان ارائه محصول فارغ از هر موقعیت جغرافیایی و جهانی
- امکان معرفی جدیدترین محصولات و آگاهی به مشتریان
- ارائه خدمات و پشتیبانی محصولات در طول هفته و شبانه روزی
- امکان دریافت بازخورد و تجربه خرید مشتریان به دیگر افراد
بهترین ابزارهای طراحی و برنامه نویسی فروشگاه اینترنتی
خب بریم سراغ اصل مطلب و آن هم اینکه حالا که با فواید و مزیت های یک وبسایت فروشگاهی آشنا شدیم باید انواع روش ها و ابزارهایی که می توانیم با آموزش طراحی و برنامه نویسی فروشگاه با ووکامرس ، وبسایت فروشگاهی مخصوص خودمان را طراحی کنیم، معرفی کنیم.
امروزه با پیشرفت تکنولوژی های تحت وب و بروز شدن زبان های برنامه نویسی پرکاربرد، می توانیم انواع وبسایت های اینترنتی را طراحی و ایجاد کنیم.
یکی از برترین زبان های برنامه نویسی که به توسعه دهندگان کمک شایانی کرده است تا با آن یک وبسایت فروشگاهی بسازیم زبان PHP است و ما با کتابخانه های کدنویسی متنوعی که دارد می توانیم انواع سایت های مناسب برای فروش محصولات را ارائه کنیم.
سیستم های مدیریت محتوا مکانی هستند که با استفاده از یک زبان برنامه نویسی مانند PHP امکان مدیریت محتوا و اطلاعات شما را دارند. برخی از بهترین سیستم های مدیریت محتوا جهت ساخت وبسایت فروشگاهی عبارتند از :
سیستم مدیریت محتوا مجنتو Magento
این سیستم از مواردی هست که به طور کامل برای ساخت فروشگاه های اینترنتی طراحی و ساخته شده است. ویژگی ها و امکانات مورد استفاده برای کاربران و مدیران سایت در این ابزار زیاد است.
با توجه به میزان استفاده برنامه نویسان، بروزرسانی های ارائه شده برای این سیستم منظم و در کوتاهترین زمان ممکن است که باعث شده مورد توجه علاقمندان به خود شود.
سیستم مدیریت محتوا پرستاشاپ
همانطور که از نام این سیستم برمی آید درباره یک سایت فروشگاهی است که می توان با افزونه و امکانات مخصوصی که در قالب یک فروشگاه ساز قرار گرفته است، وبسایت فروش محصول مان را راه اندازی کنیم.
علاوه بر این قالب های فروشگاهی زیبا و متنوعی در این سیستم وجود دارد تا شما بتوانید آنها را تهیه و استفاده کنید.
سیستم مدیریت محتوا اوپن کارت OpenCart
سیستم مدیریت فروشگاهی منحصر به فرد دیگری که وظیفه اصلی آن ارائه یک وبسایت فروش کالا و خدمات است، اوپن کارت نام دارد که برای انواع کسب و کار و محصولات بهینه سازی شده است.
کاربران بدون دانستن دانش خاصی از برنامه نویسی وب می توانند یک سیستم فروشگاهی با اوپن کارت طراحی و پیاده سازی کنند.
افزونه فروشگاه ساز ووکامرس Woocommerce در وردپرس
سیستم فروشگاه ساز ووکامرس در سیستم مدیریت محتوا معروف وردپرس امکان ساخت یک فروشگاه کامل را همراه با کلیه جزئیات به شما می دهد.
این فروشگاه ساز بخاطر سرعت عملکرد، یکپارچه بودن امکانات، سهولت استفاده و سازگاری کامل با انواع ابزارهای دیگر محبوبیت زیادی بین برنامه نویسان و توسعه دهندگان وب دارد.
اپلیکیشن های فروشگاهی متعددی هستند که با سیستم مدیریت محتوا وردپرس هماهنگ می شوند و به فروشگاه ساز ووکامرس متصل می شوند که کاربران و مشتریان بتوانند محصولات شما از طریق تلفن همراه هم مشاهده کنند.
خب تا به اینجای کار با انواع سیستم های مدیریت فروشگاهی آشنا شدیم که هرکدام از آنها برای هر نوع سلیقه مناسب هستند. ولی در ادامه می خواهیم به شرح و تفصیل کامل افزونه فروشگاه ساز ووکامرس در سیستم مدیریت محتوا وردپرس بپردازیم.
معرفی اجمالی سیستم مدیریت محتوا وردپرس
یکی از پر کاربردترین و محبوبترین ابزارها برای ساخت یک فروشگاه اینترنتی استفاده از وردپرس است.
سیست مدیریت سایت وردپرس یک ابزار کاملا رایگان و اوپن سورس است که می توان گفت با توجه به حجم گستردگی استفاده از آن تقریبا 25 درصد سایت های اینترنتی با بهره بردن از این سیستم طراحی و اجرا شده است.
البته از مهمترین دلایلی که می توان گفت سیستم وردپرس محبوبیت بالایی دارد امکانات و افزونه های جذابی است که می تواند به شما کمک کند انواع سایت با موضوعات مختلفی ایجاد کنید.
این گونه سایت ها شامل : دانش نامه دایرالمعارف، وبگاه خبری، پرتال آموزشی آنلاین مانند سایت آموزش فرادرس، انواع سایت های شرکتی، وبسایت های شخصی و وبلاگی و در آخر هم انواع فروشگاه های اینترنتی است.
مبتدی ترین طراحان و برنامه نویسانی که می خواهند یک وبسایت داشته باشند به علت سهولت استفاده و راه اندازی یک سایت با وردپرس می توانند یک وبلاگ برای خود بسازند.
وردپرس همیشه در حال بررسی مشکلات و خطاهای احتمالی است تا امنیت خود را ارتقا دهد و با بروزرسانی دقیق امکانات جدیدی را فراهم کند.
وردپرس برای ساخت یک وب سایت فروشگاهی، کارآمد و کامل است چون انواع قالب ها و پوسته های فروشگاهی دارد که کار شما را برای طراحی راحتتر میکند و در کنار آن افزونه های حرفه ای مناسب با فروشگاه ساز خود یعنی ووکامرس را ارائه می دهد.
افزونه و سیستم فروشگاه ساز ووکامرس چیست؟
افزونه ساخت فروشگاه ووکامرس به عنوان بزرگترین ابزار ساخت فروشگاه به صورت رایگان است که تحت سیستم مدیریت وردپرس طراحی شده است. در اصل یکی از دلایل معروف شدن آن اجرا به صورت افزونه در قالب یک سایت وردپرسی هست.
تقریبا می توان گفت تا 30 درصد وبسایت های فروشگاهی در سطح اینترنت از سیستم ووکامرس که در وردپرس نصب شده است، استفاده کرده اند که یقینا یکی از موارد برای قوی بودن سیستم وردپرس و پلاگین ووکامرس هست.
اگر این ابزار به صورت مستقل معرفی می شد شاید این اقبال و توجه را تا این اندازه نداشت.
قابلیت های زیادی در این افزونه برای ساخت فروشگاه اینترنتی تعبیه شده است که در ادامه به شرح آنها می پردازیم.
با بهره بردن از امکانات ووکامرس نیازی نیست که بخواهید برای هر نوع فروش محصول، خدمات و پرداخت اینترنتی به سراغ ابزار فروشگاهی دیگری بروید چون این ابزار نیاز شما را برای ساخت هر گونه وبسایت خرید و فروش مرتفع می کند.
مهمترین مزیت و قابلیت های فروشگاه ساز ووکامرس
هر آنچه که از این افزونه فروشگاهی بخاطر داریم شامل مزیت و ویژگی سودمند است که برخی از این مزایا عبارتند از :
افزودن مالیات فروش : در بخش مشخصی در تنظیمات ووکامرس می توانید انواع مالیات بر فروش را وضع کنید و اگر حساب مالی خود را باید به حسابرس مالیاتی بدهید همه ی اینکارها در داخل ووکامرس قابل انجام است.
قالب های متنوع : قالب و پوسته های زیادی برای ووکامرس وجود دارد که خیلی از آنها به صورت رایگان و مواردی که برنامه نویسی حرفه ای تری دارند با دادن هزینه قابل دریافت و استفاده هستند.
قالب های فروشگاهی زیاد : شاید این مورد مربوط به خود فروشگاه ساز ووکامرس نباشد ولی قالب ها و پوسته های متنوع زیادی برای آن ساخته شده است.
درگاه های پرداخت : در سیستم ووکامرس به انواع درگاه های پرداخت متصل خواهید شد و نیاز توسعه دهندگان برای اتصال درگاه های مختلف بانکی ایرانی و جهانی فراهم است.
کوپن تخفیفی : می توانید انواع مدل های کد تخفیف برای محصولات در نظر بگیرید که به صورت زمان دار و برای دسته بندی و محصولات خاص قابل سفارشی سازی است.
ارسال پیامک : با استفاده از ابزار ووکامرس می توانید مانند خیلی از شرکت های مطرح برای کاربران و خریداران محصولات خود پیامک بفرستید. استفاده از پیامک برای هر فروشگاهی یک مورد مهم تلقی می شود.
گزارش های متنوع : انجام گزارش از آنچه در سایت فروخته شده است می تواند به مدیر سایت کمک کند تا موجودی و کالاهای خود را بهتر چک کند و میزان درآمد فروشگاه را به صورت شفاف مشخص کند.
امکان فروش انواع کالاها : از مزیت های خوب ووکامرس این است که می توانیم محصولات را به صورت فیزیکی، خدماتی ،فروش فایل های دیجیتالی به فروش برسانیم.
بخش حمل و نقل : سبک های مختلفی برای ارسال کالا و حمل و نقل محصولات با استفاده از محاسبه هزینه پست در اختیار خواهید داشت.
خدمات رایگان : این افزونه کاملا رایگان است و شما برای داشتن یک محیط مجهز به انواع خدمات سایت فروشگاهی نیازی به پرداخت هزینه ندارید.
برای انجام کلیه ی تنظیمات فوق نیاز به منبع آموزشی کاملی داریم تا با استفاده از آن به کلیه ی بخش های ووکامرس تسلط پیدا کنیم.
نصب افزونه ووکامرس و پیکربندی تنظیمات فروشگاه
سراغ نصب افزونه فروشگاهی ووکامرس می رویم و براحتی در کمتر از 5 دقیقه میتونید تنظیمات افزونه ووکامرس را انجام دهید.
در ابتدای کار باید نام افزونه ووکامرس را در بخش افزونه های سایت وردپرسی تان جستجو کنید و آن را نصب و فعال کنید.
بعد از فعال کردن افزونه پیغامی مبنی بر اجرای راه اندازی سریع برای شما نمایش داده می شود.
بعد از کلیک بر روی این گزینه وارد صفحه ی جدید برای انجام راه اندازی ووکامرس خواهیم شد. که این بخش شامل 5 مرحله است.
این پنج بخش برای این است که بدون در نظر گرفتن تنظیمات پیچیده و سخت بتوانید براحتی و سریعا فروشگاه خود را راه اندازی و پیکربندی کنید. این 5 مرحله شامل موارد زیر است :
- راه اندازی برگه
- زبان فروشگاه
- مالیات و حمل و نقل
- درگاه پرداخت
- آماده سازی
خب روی گزینه ی بزن بریم کلیک می کنیم تا وارد مراحل راه اندازی ووکامرس بشویم. اگر هم می خواهید فعلا پیکربندی ووکامرس را انجام ندهید میتونید روی گزینه ی الان نه کلیک کنید.
راه اندازی برگه های ووکامرس
در اولین مرحله باید ابتدا صفحات و برگه های مخصوص فروشگاهی که عبارتند از برگه تسویه حساب، برگه حساب کاربری من، صفحه سبد خرید و برگه اصلی فروشگاه را بسازیم که با کلیک بر روی گزینه ی ادامه این صفحات ساخته خواهند شد.
کاملا مشخص است که اگر بخواهید این مرحله را به هر علتی انجام دهید می توانید بر روی گزینه ی از این مرحله بگذر کلیک کنید تا صفحات فوق ساخته نشوند.
انتخاب زبان فروشگاه ووکامرس
در این قسمت همانطور که در تصویر زیر مشخص است باید تنظیمات مخصوص به زبان و واحد پول را انتخاب کنیم :
در این بخش ابتدا محل و موقعیت مکانی فروشگاه را انتخاب کنید که ابتدا نام کشورمان ایران و بعد از آن هم نام شهر شما باید باشد.
پس از وارد ارزی که میخواهید قیمت محصولاتتان با این واحد قیمتی نمایش داده شود را انتخاب کنید. واحد پولی برای ایران به صورت ریال و تومان می باشد.
همچنین میتونید محل واحد مالی را انتخاب کنید که به صورت نمایش در چپ و راست عدد قیمتی می باشد.
در انتها هم 2 واحد اندازه گیری برای محصولات که وزن محصول و اندازه و ابعاد کالا هست مشخص شده اند. این مورد برای ارسال کالا اهمیت دارد چون برای ارسال کالا و محاسبه هزینه حمل و نقل خیلی مهم است.
پس برای استاندارد بودن انتخاب مان وزن را روی کیلوگرم و اندازه را هم روی سانتیمتر قرار می دهیم.
البته اگر بخواهید می توانید براحتی در بخش تنظیمات ووکامرس این واحد ها را مجدد تغییر دهید.
کلیه ی تنظیمات مورد نیاز برای طراحی یک وبسایت فروشگاهی در افزونه ووکامرس گردآوری شده اند تا بتوانید به راحتی طراحی سایت فروش محصولات را در اختیار داشته باشید.
برای کسب توانایی کامل برای آموزش طراحی سایت کلیک کنید
مالیات و حمل و نقل در ووکامرس
همانطور که از اسم این بخش مشخص است برای اینکه به محصولات خود مالیات اختصاص دهید باید تیک گزینه مورد نظر را کلیک کنید.
این مالیات شامل 9 درصد مالیات ارزش افزوده است که بر روی محصولات فعال می شود و مشتری هنگام تسویه حساب و پرداخت هزینه ی سفارش مبلغ مالیات را مشاهده خواهد کرد.
گزینه ی بعدی در مورد ارسال کالا می باشد که اگر فروشگاه شما محصولات فیزیکی را برای مشتریان ارسال می کند و باید برای ارسال به پست مراجعه کنید باید تیک گزینه ی ارسال را فعال کنید. در صورتی که محصولات شما قابلیت ارسال ندارد و به صورت کالای خدماتی و مجازی و یا به صورت فروش فایلی هستند نیازی به فعال سازی این گزینه نیست.
درگاه پرداخت ووکامرس
مهمترین بخش که برای مدیر فروشگاه اهمیت دارد مربوط به سازوکار پرداخت و واریز هزینه محصولات است.
در این بخش گزینه های پیشفرض برای پرداخت هزینه همراه با نصب ووکامرس قرار گرفته است شامل موارد زیر است :
- پرداخت با سیستم PayPal
- پرداخت با stripe
- پی پل استاندارد
- پرداخت چکی
- پرداخت واریز بانکی
- پرداخت هنگام دریافت
طبیعی است که هر فروشگاه در یک سایت فروشگاهی به یک یا چند درگاه پرداخت نیاز دارد. اگر میخواهید از گزینه های پیش فرض موجود یکی را انتخاب کنید تیک روبروی آن را فعال کنید. در این قیمت می توانید یک یا چند گزینه پرداخت را فعال کنید.
اگر هم هیچ گزینه ای مد نظرتان نیست می توانید بر روی گزینه ی از این مرحله بگذر کلیک کنید.
البته در ادامه می توانید درگاه های پرداخت بانکی های ایرانی مانند : بانک ملی، بانک ملت، بانک پارسیان و… را بر روی سایت خود نصب کنید و تنظیمات مربوط به اطلاعات حساب خود را پس از دریافت نماد اعتماد و مراجعه به بانک، در بخش پیکربندی ووکامرس و بخش پرداخت وارد کنید.
مرحله آخر راه اندازی ووکامرس
در این بخش تمامی تنظیمات مراحل قبلی به اتمام رسیده و فروشگاه ووکامرس شما آماده شده است.
با کلیک بر روی ساخت نخستین محصول می توانید به سراغ معرفی و انتشار محصولات خود بروید و از فروش محصولاتتان با استفاده از ووکامرس در سایت وردپرسی تان لذت ببرید.
انشاالله مراحل مربوط به انتشار کالا و معرفی بخش های صفحه ی محصول را در مقالات بعدی خدمت شما توضیح خواهیم داد.
جمع بندی درباره آموزش طراحی و برنامه نویسی فروشگاه با ووکامرس
در این مطلب با آموزش طراحی و برنامه نویسی فروشگاه با ووکامرس و لزوم استفاده از یک فروشگاه اینترنتی برای عرضه محصولات در فضای مجازی آشنا شدیم و فواید و مزیت های استفاده از این روش نسبت به روش سنتی فروش حضوری معرفی کردیم.
برای کسب توانایی مورد نیاز برای راه اندازی یک فروشگاه اینترنتی باید با ابزارهای کاربردی در این زمینه آشنا شویم و به مهارت کار با آنها دست پیدا کنیم. یکی از این موارد راه اندازی فروشگاه با ووکامرس در سیستم وردپرس بود که برای یادگیری این فروشگاه ساز می توانیم با استفاده از فیلم های آموزش آنلاین فرادرس به تسلط کامل برای آماده سازی و اجرای یک فروشگاه اینترنتی دست پیدا کنیم.