نرم افزارهای طراحی سایت – نحوه ساخت سایت بدون کدنویسی و با کدنویسی
امروزه پیشرفت تکنولوژی باعث شده تا مردم بیشتر زمان خود را در اینترنت و فضای مجازی سپری کنند. یکی از بخش های اینترنت که بازدید بسیار زیادی دارد، سایتها هستند. در واقع این روزها اینترنت تبدیل به یک فضای نامحدود اطلاعاتی و سرگرمی شده است که بی نهایت سایت در آن وجود دارد. با توجه به پیشرفت و گسترش اینترنت، سایتها میتوانند علاوه بر سرگرمی، یکی از مهمترین دلایل گسترش کسب و کار شما و یک منبع درآمد مجزا نیز باشند.
برای این کار کافی است یک سایت حرفهای طراحی کنید تا بتوانید از آن کسب درآمد کنید. اما در حقیقت طراحی سایت به این سادگیها نیست. برای طراحی یک سایت حرفهای شما به دانش برنامه نویسی و طراحی وبسایت نیازمندید. در سادهترین حالت میتوانید از سیستمهای مدیریت محتوای آماده استفاده کنید.
اما همه اینها به آموزش نیاز دارند. در این میان، نرم افزارهایی نیز وجود دارند که میتوانند در طراحی سایت به شما کمک کنند. به همین منظور ما در این مقاله قصد داریم توضیحاتی را درباره نرم افزارهای طراحی سایت ارائه دهیم. با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید.
دو روش رایج طراحی سایت
همانطور که در مقدمه مطلب نیز اشاره کردیم، طراحی سایت به دو روش رایج استفاده از CMS ها یا سیستم مدیریت محتوا و یا استفاده از کدنویسی با زبان برنامه نویسی انجام میشود.
در طراحی سایت به کمک CMS ها، شما نیاز چندانی به دانش برنامه نویسی و آشنایی با زبانهای این رشته ندارید و کافی است از طریق آموزشهای موجود در اینترنت به یکی از سیستمهای مدیریت محتوا مسلط شوید. کاربردیترین و مهمترین سیستم مدیریت محتوایی که هم اکنون وجود دارد وردپرس است.
در مقابل این روش طراحی سایت، روش دیگری وجود دارد. در این روش شما باید به دو الی سه زبان برنامه نویسی طراحی سایت مثل html، css، php، javascript و… مسلط باشید. یادگیری اصول و قواعد نگارش این زبانها و همچنین ویژگیهای خاص آنها در طراحی سایت با زبان برنامه نویسی اهمیت زیادی دارد. همچنین طراحی سایت با کدنویسی در محیط یک نرم افزار انجام میشود که به این نرم افزارها IDE می گویند.
شما میتوانید از طریق فرادرس به جامعترین آموزشها در زمینه طراحی سایت و بسیاری زمینههای دیگر دسترسی داشته باشید. در مجموعه آموزشی زیر انواع روش های طراحی سایت به کمک سیستمهای مدیریت محتوا و زبان های برنامه نویسی تحت وب را از سطح مقدماتی تا پیشرفته فرا خواهید گرفت:
با توجه به توضیحات بالا، نرم افزارهای طراحی سایت نیز به دو دسته تقسیم میشوند:
- دسته اول، نرم افزارهایی هستند که شما برای طراحی یک سایت با با استفاده از زبان برنامه نویسی به آنها نیاز دارید. در واقع این نرم افزارها محیط کاربری ساده و ابزارهای مفیدی را برای کدنویسی آسانتر به شما ارائه می کنند.
- دسته دوم، نرم افزارهایی هستند که برای طراحی سایت بدون استفاده از زبان برنامه نویسی کاربرد دارند.
- در ادامه به معرفی مهمترین این نرم افزارها میپردازیم.
نرم افزارهای طراحی سایت با برنامه نویسی
همانطور که میدانید هر کاری نیاز به ابزارهای خاصی دارد. برای مثال شما برای آن که بتوانید یک تکه چوب را تبدیل به یک میز کنید باید از ابزار مناسب آن استفاده کنید. برای طراحی سایت نیز شما نیازمند ابزارهای مخصوص این کار هستید. نرم افزار های طراحی سایت این امکان را در اختیار شما قرار میدهند تا با استفاده از زبانهای برنامه نویسی و طرحهای گرافیکی بتوانید به راحتی به طراحی سایت خود بپردازید.
البته باید در نظر داشته باشید که نرم افزارها تمام کار را برای شما انجام نمیدهند و برای طراحی وبسایت باید اطلاعات کافی را در این زمینه داشته باشید. شما میتوانید با استفاده از نرم افزارهای طراحی سایت یک سایت حرفهای را طراحی کنید اما پیش از آن باید با اصول اولیه و حرفهای طراحی سایت آشنایی کامل را داشته باشید.
ما در این بخش قصد داریم نرم افزارهایی که برای استفاده از آنها در طراحی سایت، نیاز به دانش برنامه نویسی وب دارید را به شما معرفی کنیم.
1. نرم افزار google web designer
یکی از نرم افزارهای طراحی سایت، نرم افزار google web designer میباشد. این نرم افزار یک محیط کاربری مناسب برای طراحی سایت را با استفاده از زبانهای برنامه نویسی به شما ارائه میکند.
این نرم افزار پیشرفته امکان طراحی سایت و صفحات HTML5 را در اختیار شما قرار میدهد و همچنین امکان ساخت محتواهای وب را با استفاده از رابط بصری و کد یک پارچه فراهم میکند. این نرم افزار دارای مزایای بسیاری است که در ادامه به برخی از آنها اشاره خواهیم کرد:
- تبلیغات تعاملی HTML5 را با استفاده از هر پلتفرم ایجاد میکند.
- در این نرم افزار میتوانید با استفاده از قالبهای آماده به شروع طراحی برنامههای تبلیغاتی بپردازید.
- تبلیغات را در مرورگرهای گوگل کروم و فایرفاکس پیش نمایش میدهد.
- میتوان برای هر آگهی تبلیغ ایجاد شده یک کد اختصاصی در نظر گرفت.
- کد برنامه نویسی شده را به طور خودکار کامل کرده و احتمالات خطا را کاهش میدهد.
- تنها با چند کلیک میتوان برنامههای ایجاد شده را به Google Drive و DoubleClick Studio منتقل کرد.
- به راحتی فایلهای CSS، جاوا اسکریپت و XML ایجاد میکند.
- امکان استفاده از کتابخانه که اضافه کردن گالری تصاویر، فیلم و… را در اختیار شما قرار میدهد.
2. نرم افزار dreamweaver
یکی دیگر از نرم افزارهای طراحی سایت، نرم افزار dreamweaver می باشد. این نرم افزار تحت وب است و به راحتی می توانید آن را روی کامپیوتر شخصی خود اجرا کنید. با استفاده از این نرم افزار می توانید به کمک کدهای برنامه نویسی و ویرایشگر بصری وبسایت خود را طراحی کنید.
همچنین این نرم افزار امکان استفاده از دو روش کدنویسی و ویرایشگر بصری را در اختیار شما قرار می دهد. البته باید توجه داشته باشید که مهم ترین نکته در استفاده این نرم افزار آشنایی کامل با اصول کدهای برنامه نویسی می باشد.
این نرم افزار بی نظیر با در اختیار گذاشتن طیف گسترده ای از زبان های برنامه نویسی می تواند، ساخت انواع وبسایت ها را پشتیبانی کند. از ویژگی های منحصر به فرد این نرم افزار می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- یک محیط دستی را برای نوشتن و ویرایش انواع کدها ایجاد می کند.
- یک محیط طراحی برای طراحی ویژگی های بصری و تصاویر در اختیار شما قرار می دهد.
- تحت وب بودن این نرم افزار در زنده بودن آن چه که در مرورگر سند می کنید تاثیر بسیار زیادی دارد و امکان ارتباط بهتر را فراهم می کند.
- می توان عناصری مانند HTML را به صورت مستقیم ویرایش کرد و پیش نمایش آن را به سرعت مشاهده کرد.
برای یادگیری کامل این نرم افزار میتوانید از فیلمهای جامع آموزشی فرادرس در لینک زیر استفاده کنید:
3. نرم افزار net objects
اگر به دنبال یک نرم افزار قدرتمند در زمینه طراحی سایت هستید، نرم افزار net objects یکی از نرم افزارهای طراحی سایت با استفاده از زبان برنامه نویسی میباشد. این نرم افزار شناخته شده ،ابزارهای منحصر به فردی را برای شما فراهم میکند تا به کمک آن بتوانید با کمترین مهارت در زمینه طراحی سایت، سایت دلخواه خود را طراحی کنید.
این نرم افزار به دلیل ساده کردن کار برای کاربران امروزه، تبدیل به بهترین نرم افزار مدیریت و طراحی سایت در دنیا شده است. برخی از ویژگیهای بی نظیر این نرم افزار به شرح زیر میباشند :
- امکانات و ابزارهای حرفهای و منحصر به فردی را برای کاربر فراهم میکند.
- با استفاده از این نرم افزار میتوانید به طراحی وبسایت های فروشگاهی بپردازید.
- امکان فروش محصولات به صورت آنلاین را برای وبسایت شما فراهم میکند.
- با تمام درگاههای پرداخت به صورت آنلاین ادغام میشود.
- با استفاده از استانداردهای سئو به بهینه سازی وبسایت شما میپردازد.
- این نرم افزار برای کاربران مبتدی یک راهنما را تحت عنوان راهنمای جادویی در نظر گرفته است.
- امکان طراحی سایت را با استفاده از کارهای سادهای مانند کشیدن و رها کردن در اختیار کاربرانی که
دانش برنامه نویسی ندارند قرار میدهد.
نرم افزارهای طراحی سایت بدون برنامه نویسی
در این نرم افزارها شما می توانید بدون داشتن دانش زبان برنامه نویسی، به سادگی به طراحی سایت بپردازید. البته این نرم افزارها دارای معایبی هستند که از این معایب می توان به امنیت پایین و اختصاصی نبودن صفحات وب اشاره کرد.
بنابراین این نرم افزارها برای طراحی سایت های معتبر پیشنهاد نمی شوند. در ادامه به معرفی و توضیح چند نرم افزار خواهیم پرداخت:
1. DNN (DotNetNuke)
دات نت نیوک را میتوان یک پلتفرم متن باز دانست که بر اساس استاندارد و فناوریهای مبتنی بر دات نت به طراحی سایت میپردازد. این نرم افزار همچنین یک سیستم مدیریت محتوای بی نظیر مبتنی بر فناوری دات نت میباشد.
دات نت نیوک را میتوان بهترین نرم افزار از لحاظ به کارگیری امنیت در بازار جهانی محسوب کرد و به همین دلیل است که بسیاری از کاربران به استفاده از این نرم افزار روی آوردهاند. در ادامه به توضیح ویژگی و مزایای این نرم افزار خواهیم پرداخت:
- این نرم افزار مبتنی برای تکنولوژی دات نت (.NET) میباشد.
- برای ساده کردن فرآیند توسعه یک ساختار ماژولار را در نظر گرفته است.
- همه روزه نسخههای به روز این نرم افزار توسط افراد توسعه دهنده وارد بازار جهانی میشود.
- دات نت نیوک دارای بازار جهانی ماژول، پوسته و ابزارهای تکمیلی میباشد.
- این نرم افزار در مجموعههای بزرگ داخلی و خارجی استقرار دارد.
2. Joomla
یکی دیگر از نرم افزارهای طراحی سایت بدون استفاده از زبان برنامه نویسی، CMS یا سیستم مدیریت محتوای جوملا میباشد. جوملا را میتوان ابتدا یک نرم افزار مدیریت وبسایت دانست که دارای انعطاف پذیری بسیار بالایی است.
این نرم افزار حرفهای برای شما امکان طراحی سایتها و برنامههای کاربردی را فراهم میکند، بدون آنکه به دانش برنامه نویسی نیازی داشته باشید. یکی از ویژگیهای بی نظیر این نرم افزار که آن را در ایران بسیار محبوب کرده است، امکان پشتیبانی جوملا از نرم افزارهای ایرانی طراحی سایت میباشد. مزایای این نرم افزار کاربردی و حرفهای به شرح زیر است:
- این نرم افزار دارای امکان بارگذاری موقت در حافظه (Caching) است که کارایی آن را تا حد زیادی افزایش میدهد.
- با استفاده از این نرم افزار میتوانید برای وبسایت خود فهرست خودکار ایجاد کنید.
- امکان ارسال خبر از طریق قالب RSS را فراهم میکند.
- یک نسخه قابل چاپ را برای شما ارائه میدهد.
- امکان ایجاد بخشهای کوتاه خبری را در سایت فراهم میکند.
- با استفاده از این نرم افزار میتوانید یک تالار گفتگو را ایجاد کنید.
- این نرم افزار برای شما امکان ایجاد نظرسنجی را فراهم میکند.
- در این نرم افزار میتوانید برای سایت خود تقویم در نظر بگیرید.
- امکان جستجوی اینترنت را فراهم کرده و از زبانهای مختلف مانند فارسی پشتیبانی میکند.
اگرچه جوملا از بهترین نرم افزارها برای طراحی سایت است اما معایبی نیز دارد که یکی از آنها عدم امکان فراهم کردن امنیت برای سایت میباشد.
3. Wordpress
یکی از کاربردی ترین و محبوب ترین نرم افزارهای طراحی سایت بدون استفاده از برنامه نویسی، وردپرس است. وردپرس دارای یک سیستم مدیریت محتوا یا cms می باشد که به کمک آن می توانید به راحتی به ساخت، طراحی و راه اندازی یک وبسایت اقدام کنید.
وردپرس در حقیقت یک پلتفرم تحت وب است نه یک نرم افزار. اما به هرحال ویژگی های زیادی از جمله به مدیریت سایت را در اختیاز شما می گذارد. اگر هیچ گونه دانشی از کدها و زبان برنامه نویسی ندارید، می توانید از این سیستم مدیریت محتوای حرفه ای برای طراحی سایت خود استفاده نمایید.
این نرم افزار با در نظر گرفتن افزونه های مختلف امکان اضافه کردن امکانات و تغییرات خاص در سایت را در اختیار شما قرار می دهد. از مزایای این نرم افزار می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- استفاده از این نرم افزار راحت بوده و دسترسی آن آسان است.
- با ورد پرس شما می توانید فرآیند طراحی سایت را برنامه ریزی کنید.
- پلاگین های این نرم افزار عملکرد آن را گسترش می دهند.
- چند کاربر به صورت همزمان می توانند از آن استفاده کنند.
- نیازی به ویرایش HTML یا نرم افزار FTP ندارد.
یکی از بهترین منابع آموزشی در زمینه آموزش طراحی سایت و نرم افزارهای آن، فرادرس است که می توانید با مراجعه به آن، تمامی آموزش ها در این زمینه را دنبال کنید:
کلام آخر
با توجه به توضیحات داده شده، طراحی سایت به دو روش رایج با استفاده از زبان برنامه نویسی و بدون استفاده از زبان برنامه انجام می شود. نرم افزارهای طراحی سایت نیز به این دو دسته تقسیم می شوند.
ما در این مقاله چند نرم افزار حرفه ای که با این هر یک از روش های طراحی سایت به ساخت سایت می پردازند معرفی کردیم. اگر به طراحی سایت علاقمند هستید باید کار با این نرم افزارها را یاد بگیرید.