آموزش تصویری ساخت دیتابیس بر روی هاست سی پنل Cpanel
آموزش ساخت دیتابیس بر روی هاست سی پنل Cpanel
آموزش ساخت دیتابیس بر روی هاست به عنوان اولین آموزش برای مبحث هاست سی پنل و همچنین اولین ابزار برای راه اندازی سایت وردپرسی شماست. پس باید به خوبی فرا گرفته شود چون شما با این آموزش برای سایت های مختلفی که کار خواهید کرد نیاز دارید. در ادامه همراه باشید با آموزش ساخت دیتابیس بر روی هاست سی پنل Cpanel که شما برای ساخت سایت و اسکریپت های خود به این بانک اطلاعاتی و نام کاربری و رمز عبور برای اتصال به این بانک نیاز خواهید داشت.
ساخت دیتابیس در هاست سی پنل
ابتدا باید وارد محیط سی پنل شویم. برای اینکار معمولا دو روش وجود دارد :
روش اول : ابتدا وارد محیط کنترل پنل دامین و هاست خود شوید و سپس از طریق بخش مورد نظر که معمولا با نام “سرویس های من” نام گذاری می شود. و با ورود به این بخش و کلیک بر روی سرویس مورد نظر خود می توانید وارد محیط سی پنل شوید و آموزش را در مراحل بعدی ادامه دهید.
روش دوم : روش معمولتر این است می توانید با استفاده از افزودن عبارت “cpanel” یا عبارت “۲۰۸۲:“در انتهای سایت خود و وارد کردن آن در مرورگر وارد محیط مورد نظر مشابه تصویر زیر شوید :
مثال :
۱- Youcode.ir/cpanel
۲- Youcode.ir:2082
نکته مهم : البته این نوع آدرس دهی مخصوص هاست سی پنل می باشد و در پنل های دایرکت ادمین (Direct Admin) یا ال ایکس ادمین (Lx Admin) آدرس های متفاوتی استفاده می شود. شما باید مسیر ورود به پنل هاست خود را از مدیریت هاست خود بپرسید چون ممکنه بنا به دلایل امنیتی آدرس بخصوصی تعریف شده باشد.
بعد از وارد کردن اطلاعات نام کاربری و رمز عبور دریافت شده از شرکت هاستینگ می توانید در کادر فوق وارد کرده و به محیط سی پنل که تصویری مطابق زیر دارد کلیک کنید :
مرحله اول : ورود به بخش Databases
با توجه به تصویر زیر بخش Databases شامل ۴ گزینه ی به شرح زیر می باشد :
۱- گزینه ی phpMyAdmin : ابزاری برای ویرایش و بررسی جداول و بانک های اطلاعاتی به صورت جزئی و تخصصی (بدون دانش اولیه وارد این بخش نشوید!)
۲- گزینه ی MySQL® Databases : در این آموزش با این گزینه کار خواهیم داشت که در ادامه به آن پرداخته خواهد شد.
۳- گزینه ی MySQL® Databases Wizard : در حقیقت این گزینه نیز مشابه کارکرد گزینه ی ۲ را دارد و میتوان از این بخش هم بانک اطلاعاتی مورد نیاز خود را ایجاد کنید.
۴- گزینه ی ®Remote MySQL : ارائه امکان دستیابی به دیتابیس خود از طریق وب سایت(های) دیگر در محیط سی پنل را برای شما فراهم می کند.
پس در این مرحله ابتدا بر روی گزینه ی دوم یعنی MySQL® Databases کلیک می کنیم.
مرحله دوم : ساخت دیتابیس یا بانک اطلاعاتی (Create New Database)
در این مرحله بعد از ورود به بخش MySQL® Databases در کادر مشخص شده عبارت dbtest را به عنوان نام انتخابی دیتابیس انتخاب می کنیم و بر روی گزینه ی Create Database کلیک می کنیم.
بعد از کلیک بر روی گزینه ی فوق مطابق تصویر زیر بانک اطلاعاتی شما با نام کامل آن که برگرفته از ابتدای نام سایت شما است نمایش داده خواهد شد :
بعد از ایجاد بانک اطلاعاتی می توانید مطابق تصویر زیر اطلاعات بانک اطلاعاتی ساخته شده را در کنار بانک های اطلاعاتی از قبل ساخته شده مشاهده نمایید :
مرحله سوم : ایجاد نام کاربری و رمز عبور بانک اطلاعاتی (MySQL Users)
پس از ایجاد بانک اطلاعاتی اینبار باید نام کاربری و رمز عبور مورد نظر برای این بانک اطلاعاتی را ایجاد کنید. برای این منظور مطابق تصویر زیر در بخش Username نام کاربری که ما اینجا عبارت “dbuser” را وارد کرده ایم و در بخش Password رمز عبور خود را وارد کنید و در انتها بر روی گزینه ی Create User کلیک کنید.
نکته : انتخاب یک نام کاربری و رمز عبور مناسب با ضرایب امنیتی بالا جزء یکی از موارد مهم در بانک اطلاعاتی است و به هیچ وجه نباید این اطلاعات افشاء شود. چون اطلاعات سایت شما در خطر هست و افراد خرابکار و هکرها می توانند اطلاعات شما را که همگی در بانک اطلاعاتی ذخیره می شوند را پاک کنند.
برای این منظور می توانید بر روی گزینه Password Generator کلیک کنید و مطابق تصویر زیر رمز عبور پیشنهادی و با ضریب امنیتی بالا را برای خود انتخاب کنید. البته باید قبل از اتمام این بخش رمز عبور ایجاد را کپی کنید.
پس از ایجاد نام کاربری پیغام ایجاد موفقیت آمیز آن به شما مطابق تصویر زیر نمایش داده می شود :
پس از ایجاد بانک اطلاعاتی و مشاهده پیغام ایجاد دیتابیس به صورت موفقیت آمیز می توانید نام کاربری ایجاد شده را در لیست کاربران تعریف شده مطابق شکل زیر مشاهده نمایید :
مرحله چهارم و پایانی : الحاق و تعریف نام کاربری به بانک اطلاعاتی (Add User To Database)
در این مرحله شما باید نام کاربری تعریف شده را در بانک اطلاعاتی که ایجاد کرده اید الحاق کنید و آن را با دیتابیس مورد نظر متصل کنید. این بخش بخاطر این است که وقتی می خواهید در سایت خود از بانک اطلاعاتی مورد نظر استفاده کنید برای اتصال و دریافت و ارسال اطلاعات نیاز به وجود نام کاربری و رمز عبور مورد تایید و تعریف شده برای بانک اطلاعاتی است که با این کار، عملا این بخش انجام خواهد شد.
مطابق تصویر زیر ابتدا از بخش User نام کاربری تعریف شده و همچنین از بخش Database بانک اطلاعاتی ایجاد شده را از فایل کشویی موجود انتخاب کنید و سپس بر روی گزینه ی Add کلیک کنید.
پس از کلیک بر روی گزینه ی فوق وارد پنجره ی بعدی خواهید شد که در این بخش باید تیک ALL PRIVILEGES را فعال کنید و بر روی گزینه ی Make Changes کلیک کنید که با اینکار اختیار کامل برای ایجاد، ویرایش و حذف اطلاعات را به نام کاربری انتخابی در بانک اطلاعاتی داده اید.
پس از انجام آخرین مرحله پیغام اتصال موفقیت آمیز بانک اطلاعاتی و نام کاربری نمایش داده خواهد شد.
در انتها لازم است تا اطلاعات ایجاد شده برای بانک اطلاعاتی، نام کاربری و رمز عبور را در جای مناسبی و بدون انتشار عمومی آن ذخیره کنیم. که در این آموزش اطلاعات مورد نظر شامل موارد زیر می باشد :
بانک اطلاعاتی (Database) : youcode_dbtest
نام کاربری (User) : youcode_dbuser
رمز عبور (Password) : رمز عبور انتخابی!