آموزش های طراحی وبسایتبررسی و معرفی

html و css‌ چیست و چگونه از آن استفاده کنیم؟ + معرفی منابع یادگیری

وقتی صحبت از ساخت صفحات وب سایت می شود، زبان های Html و css در نگاه اول می توانند بسیار پیچیده به نظر برسند؛ زیرا عموما افرادی که به تازگی می خواهند طراحی وبسایت با زبان های اچ تی ام ال html و سی اس اس css‌ را یاد بگیرند، احتمالاً تصور می کنند که باید تمام دستورات مربوط به این دو زبان را بلد باشند تا بتوانید وبسایت مورد نظر را طراحی کنند.

اما لازم است بدانید در شروع کار طراحی سایت نیازی به تسلط داشتن بر تمام دستورات زبان های html و css نیست و می توانید به مرور زمان دستورات این دو زبان را بیاموزید و با تمرین و تکرار به آنها تسلط پیدا کنید.

چرا HTML و CSS ؟

اگر به فکر ساختن یک وب سایت هستید، مطمئناً با نام های اختصاری HTML و CSS برخورد کرده اید. زبان های HTML و CSS به اشتباه توسط اکثر طراحان وبسایتی که به تازگی کار خود را آغاز کرده اند، به عنوان دو زبان برنامه نویسی در نظر گرفته می شود، اما این دو زبان در واقع پایه ای ترین زبان های طراحی یک وبسایت هستند؛ به شکلی که می توان گفت تمامی وبسایت ها با استفاده از این دو زبان طراحی و ساخته شده اند.

html و css‌ چیست و چگونه از آن استفاده کنیم؟ + معرفی منابع یادگیری

نکته ای که در اینجا باید به آن اشاره کنیم این است که در زمان طراحی وبسایت، به صورت همزمان از دو زبان html و css استفاده می شود، اما هر زبان کاربرد متفاوتی دارد و با هدف متفاوتی از این دو زبان استفاده می شود. مهم ترین تفاوت‌های کلیدی در این دو زبان شامل پیاده‌سازی، سهولت استفاده، ویژگی‌های مختلف و نحوه کد نویسی با این دو زبان است. به صورت کلی می توان گفت دو زبان HTML و CSS، دروازه های ورود به دنیای طراحی وبسایت هستند و هر طراح وبسایتی باید در شروع کار نسبت به یادگیری این دو زبان اقدام کند.

در صورتی که شما هم به عنوان یک طراح وبسایت علاقمند به یادگیری زبان های html‌ و css‌ هستید، می توانید با مراجعه به مجموعه آموزش طراحی سایت که توسط فرادرس تهیه و منتشر شده است و مشاهده آن، تا حدود زیادی دستورات و اصول مربوط به طراحی وبسایت با این زبان ها را به همراه مثال های مختلف فرا بگیرید:

HTML چیست؟

HTML مخفف HyperText Markup Language است که در زبان فارسی به آن زبان نشانه گذاری فرامتنی گفته می شود. از نظر ظاهری متن هایی که با زبان html نوشته می شوند، تفاوتی با دیگر متن ها ندارند، اما به کمک زبان html می توان با نوشتن یک دستور مانند button یک دکمه را در صفحه وبسایت نمایش داد؛ به همین دلیل به زبان html زبان نشانه گذاری فرا متنی گفته می شود. زبان نشانه گذاری، زبانی است که توسط رایانه ها قابل درک است، اساساً برای توصیف صفحات وب طراحی شده است و متنی که استفاده می کنید را تعاملی تر می کند.

این زبان ابتدا در سال 1989 به عنوان زبان وب اختراع شد و از آن برای ایجاد یک صفحه وب استفاده می شود. هنگامی که برای اولین بار با دنیای HTML روبرو می شوید، احتمالاً با مجموعه ای از اصطلاحات و عبارات روبرو خواهید شد که تا حدودی گیج کننده نیز هستند.

تنها نکاتی که در شروع یادگیری زبان html باید بدانید عبارتند از عناصر، برچسب ها و ویژگی های این زبان. HTML5 آخرین “نسخه” HTML است و به طور کلی، عملکردی مشابه HTML استاندارد دارد، اما بسیار پویاتر است و از کد بسیار کمتری برای ساختن صفحات وبسایت و عناصر موجود در صفحات وبسایت ها استفاده می‌کند.

html و css‌ چیست و چگونه از آن استفاده کنیم؟ + معرفی منابع یادگیری

HTML برای چه مواردی استفاده می شود؟

به صورت کلی HTML برای ایجاد محتوای اصلی یک صفحه وب و ساختار دادن به آن استفاده می شود. شما با نوشتن کلمات شروع می کنید و در ادامه می توانید با نوشتن دستوراتی، برچسب ها یا عناصر را روی این کلمات اعمال کنید. سپس مرورگر وب این دستورات را می خواند و می تواند عنوان یک صفحه، متن هر پاراگراف، محل شروع و پایان صفحه و… را بفهمد، بنابراین صفحه وب شما را با توجه به کدهای نوشته شده و محتوای مورد نظر شما کامل می کند.

HTML توسط هر مرورگر پشتیبانی می شود و تقریباً در هر صفحه وب موجود است. از مهم ترین ویژگی های این زبان این است که یادگیری و کدنویسی آن بسیار آسان است و می توانید با کمی آموزش به این زبان مسلط شوید. در نهایت می توان گفت که اگر بتوانیم یک صفحه وب را با بدن انسان مقایسه کنیم، HTML استخوان های بدن است.

چگونه HTML را یاد بگیریم؟

در ابتدای کار یادگیری، هر مهارتی می تواند تا حدودی دلهره آور باشد؛ زیرا در شروع کار هیچ آشنایی با آن مهارت نداریم. این موضوع در مورد یادگیری زبان های برنامه نویسی و طراحی وبسایت نیز صادق است. اما اگر تصمیم بگیرید که بر این دلهره اولیه غلبه کنید، می توانید با کمک آموزش هایی که توسط دیگران برنامه نویسان و طراحان وبسایت تهیه و تولید شده است به راحتی به زبان html تسلط پیدا کنید.

در صورتی که یادگیری HTML‌ را به صورت اصولی شروع کنید. در شروع کار نیاز به هیچ نرم افزار پیچیده ای ندارید و تنها کاری که باید انجام دهید این است که یک ویرایشگر کد مانند ویژوال استودیو کد و… را از اینترنت دانلود کنید و شروع به یادگیری html کنید.

در اینجا لازم است این نکته را ذکر کنیم که استفاده کردن از ویرایشگر های کد اجباری نیست و می توانید کدهای html را در یک نرم افزار ویرایش متن مانند Notepad ویندوز و… بنویسید و با ذخیره کردن آن به صورت یک فایل html کد نوشته شده را در مرورگر اجرا کنید و نتیجه را مشاهده کنید.

html و css‌ چیست و چگونه از آن استفاده کنیم؟ + معرفی منابع یادگیری

CSS چیست؟

CSS مخفف Cascade Styling Sheets است و در زبان فارسی با عنوان صفحات استایل آبشاری ترجمه شده است. به طور خلاصه css یک زبان سبک استایل دهی است و که می توانید از آن برای توصیف ویژگی های ظاهری عناصری که با زبان html در صفحه وبسایت تعریف و درج کرده اید استفاده کنید. به عنوان مثال با زبان css میتوان یک عنصر را از حالت ثابت به حالت متحرک تغییر داد و…

css برای اولین بار در حدود سال 1996 ایجاد شد تا به کمک html به طراحان سایت کمک کند تا صفحات وبسایت را به شکل زیباتری طراحی کنند. درست مانند هر زبان دیگری از جمله زبان html، برای استفاده از زبان css‌ نیز لازم است با دستورات این زبان آشنایی داشته باشید تا بتوانید صفحات وبسایت مورد نظرتان را به شکل و شمایل مورد دلخواه طراحی کنید.

اگر شما به عنوان یک طراح وبسایت تازه کار در حال یادگیری زبان های html و css باشید، دومین مهارتی که باید بعد از یادگیری html کسب کنید، مهارت کار با css است. با توجه به این موضوع مایلم در این بخش آموزش آموزش مقدماتی طراحی وب با CSS در فرادرس را به شما مخاطبان گرامی معرفی نمایم:

html و css‌ چیست و چگونه از آن استفاده کنیم؟ + معرفی منابع یادگیری

CSS برای چه مواردی استفاده می شود؟

اگر HTML را به عنوان اسکلت بندی یک وبسایت در نظر بگیریم، می توان گفت css پوستی است که آن را می پوشاند. درواقع از css برای انتخاب رنگ پس‌زمینه، طراحی ظاهر کلی صفحه، طرح‌بندی صفحه، ایجاد حاشیه‌ و سایه‌ و… استفاده می‌شود.

باتوجه به کاربردهایی که برای css بیان شد، این زبان طراحان وبسایت را قادر می سازد تا یک صفحه بی روح و نه چندان زیبا را به شکل مناسبی تغییر دهند و با افزودن رنگ به بخش های مختلف صفحه، وبسایت را به شکلی طراحی کنند تا کاربران از حضور در وبسایت لذت بیشتری ببرند. به صورت کلی افزایش زیبایی صفحات وبسایت را می توان یکی از اصلی‌ترین مواردی در نظر گرفت که به کمک css می توان انجام داد.

چگونه CSS را یاد بگیریم؟

برخلاف زبان های برنامه نویسی دیگر مانند جاوا اسکریپت، پایتون و… که باید به دستورات مختلف این زبان ها تسلط داشته باشید تا بتوانید از این زبان ها حداکثر استفاده را ببرید، در زمان یادگیری css و کار با این زبان نیازی به تسلط کامل ندارید و می توانید به مرور با تمرین و تکرار به دستورات این زبان مسلط شوید. در واقع برای یادگیری css لزوماً نیازی به دانستن تمام ویژگی ها و مقادیر مربوط به css نیست. با این حال توجه کنید که یادگیری اصول اولیه کار با زبان css دارای اهمیت است و نمی توانید بدون یادگیری این اصول از زبان css‌ استفاده کنید.

از آنجایی که در زمینه طراحی وبسایت لازم است بتوانید با زبان های html و css کار کنید، یادگیری این دو زبان – حتی اگر بخواهید با کمک سیستم های مدیریت محتوا از جمله وردپرس وبسایت خود را طراحی کنید – می تواند به شما کمک کند تا در زمان طراحی وبسایت، کدهایی را در قسمت های مشخص بنویسید و ویژگی هایی را به وبسایت خود اضافه کنید که به صورت پیش فرض در وردپرس وجود ندارد.

در صورتی که علاقمد به یادگیری وردپرس و روش طراحی وبسایت با این سیستم مدیریت محتوا هستید، می توانید به مجموعه آموزش طراحی وبسایت با وردپرس در لینک زیر مراجعه کنید.

تفاوت بین HTML و CSS

بسیاری از طراحان وبسایت تازه کار بر این باورند که html و css یکسان هستند، اما با توجه به توضیحاتی که بیان شد، متوجه شدیم هر دو زبان کاملاً متمایز هستند. اما لازم است بدانیم که از این دو زبان به صورت هم زمان در طراحی وبسایت استفاده می شود. در ادامه چند مورد از مهم ترین تفاوت های html و css را بررسی می کنیم:

  • html محتوا و ساختار یک صفحه وب را تعریف می کند، در حالی که css نمایش و طراحی عناصر html را زیباتر می کند.
  • کدهای css را می توان در میان کدهای html نوشت و یا از یک فایل خارجی فراخوانی کرد، اما این امکان برای فایل های html وجود ندارد.
  • کدهای html تا حد زیادی کاملاً واضح و قابل درک است، در حالی که css در شروع کار می تواند کمی پیچیده و گیج کننده باشد.
  • در html از تگ‌ها در دو طرف محتوا استفاده می کنیم، در حالی که css از انتخاب‌کننده‌ها (selector) استفاده می‌کند.

html و css‌ چیست و چگونه از آن استفاده کنیم؟ + معرفی منابع یادگیری

آیا HTML و CSS مانند سایر زبان های کدنویسی هستند؟

در دنیای توسعه وب، با مجموعه کاملی از زبان‌های مختلف که برای برنامه‌نویسی استفاده می‌شوند مواجه خواهید شد؛ مانند جاوا، روبی، پایتون، SQL و Perl و… این پنج زبان برنامه نویسی در واقع در گروه زبان های برنامه نویسی توسعه back-end قرار دارند. جاوا اسکریپت، html و css در گروه توسعه front-end قرار دارند.

منظور از Back-End‌ در واقع قسمتی از کدهای وبسایت است که برروی سرور اجرا می شود و بعد از اجرا شدن تاثیر زیادی برروی نحوه نمایش وبسایت نمی گذارد. برعکس آن، Front-End شامل کدهایی است که به صورت مستقیم می تواند ظاهر وبسایت را تغییر دهد.

با توجه به اینکه تعداد بسیار زیادی زبان برنامه نویسی برای ساخت وبسایت وجود دارد، در صورتی که به درستی کاربرد هر زبان را ندانید، نمی توانید به خوبی با این زبان ها کار کنید و در هنگام انتخاب یک زبان برنامه نویسی کار دشواری خواهید داشت. با توجه به این موضوع، کسب درک و شناخت اولیه نسبت به اینکه از زبان های برنامه نویسی مختلف برای چه مواردی استفاده می شود، در تصمیم گیری برای یادگیری زبان انتخابی شما مفید است.

نکته ای که باید در اینجا به آن اشاره کنیم این است که زبان های html و css به هیچ عنوان زبان برنامه نویسی نیستندريال اما ممکن است در شروع مسیر یادگیری طراحی وبسایت تصور کنند این دو زبان، زبان های برنامه نویسی هستند. اگرچه نمی توان از اهمیت این دو زبان در ساخت صفحات وبسایت صرف نظر کرد.

در صورتی که طراحان وبسایت به دستورات زبان های html و css تسلط داشته باشند، می‌توانند کارهای بسیار جالبی در زمینه طراحی وبسایت به کمک این دو زبان انجام دهند. دلیل اصلی اینکه چرا html و css به عنوان زبان برنامه نویسی در نظر گرفته نمی شوند این است که آنها فقط ساختار و سبک صفحه وبسایتی که می سازید را تعیین می کنند.

آموزش کدنویسی برای وب

در حالی که کدنویسی و برنامه نویسی در زمینه های مختلف از جمله طراحی وبسایت تا امنیت سایبری و… نقش دارد، به جرات می توان گفت که اگر بخواهید در دنیای آنلاین برنامه نویسی فعالیت کنید، یادگیری html‌ و css‌ اولین قدم برای شروع کار است. در واقع با یادگیری html و css  می توانید به عنوان یک طراح وبسایت در زمینه های مختلف مرتبط با وبسایت مانند طراحی رابط کاربری، طراحی تجربه کاربری و… فعالیت کنید.

استفاده از ویژگی هایی که این دو زبان برنامه نویسی در اختیار شما قرار می دهند، نه تنها شما را در ایجاد صفحات وب توانمندتر می کنند، بلکه فرصت های زیادی را با یادگیری سایر زبان های برنامه نویسی ایجاد می کنند. اگر به زبان های html و css آشنایی کافی دارید و می خواهید قدم بزرگتری در زمینه یادگیری طراحی وبسایت بردارید، میتوانید به سراغ یادگیری زبان برنامه نویسی جاوااسکریپت بروید.

این زبان به شما کمک می کند ویژگی هایی را به وبسایت هایی که طراحی کرده اید، اضافه کنید تا وبسایت شما هرچه بیشتر تبدیل به یک وبسایت واقعی شود. به عنوان مثال یکی از ساده ترین و در عین حال مهم ترین ویژگی هایی که زبان جاوااسکریپت به وبسایت شما اضافه می کند، قابلیت تعامل کاربران با وبسایت است.

منظور از قابلیت تعامل کارهایی مثل کلیک کردن برروی دکمه ها، تکمیل کردن فرم های موجود در سایت مانند فرم ثبت نام و… است. برای یادگیری زبان برنامه نویسی جاوااسکریپت می توانید از مجموعه آموزش جاوا اسکریپت فرادرس استفاده کنید.

4 2 رای ها
امتیازدهی به مقاله
نمایش بیشتر

مطالب مرتبط

اشتراک در
باخبرم کن
guest
3 نظرات
جدیدترین ها
قدیمی ترین ها بیشترین رای
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
3
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x