تازه های فناوری

ایمن ترین مرورگرهای اینترنتی در برابر حملات بدافزارها

ایمن ترین مرورگر اینترنتی در برابر حملات بدافزارها

شاخه امنیت در فضای مجازی و حوزه وب یکی از مهمترین عوامل در موفقیت و ناکامی سرویس ها و خدمات موجود در این حوزه است. مرورگرهای اینترنتی با خود اسرار و اطلاعات محرمانه ی مهمی را رد و بدل می کنند که از این نظر باید به آن نگاه ویژه ای کرد. در ادامه ایمن ترین مرورگرهای اینترنتی در برابر حملات بدافزارها را بررسی خواهیم کرد.

شرکت مایکروسافت اعلام کرده که Edge نسبت به رقبایش از جمله کروم، مصرف باتری کمتر و سرعت ۱۱۲ درصد بیشتری دارد و حتی در تبلیغات وسیعی که برای این مرورگر انجام داده ادعا کرده که امنیت Edge نسبت به مرورگرها فایرفاکس و کروم در سطح بالاتری قرار دارد. در ادامه بررسی اجمالی برای تایید و یا تکذیب این ادعا خواهیم داشت.

بررسی توانایی و امنیت مرورگر Edge

موضوع امنیت مرورگر اج نخستین اولین بار توسط شرکت NSS Labs مطرح گردید. شرکت NSS Labs ، شرکتی پیشگام در زمینه تامین امنیت اطلاعات است که صرفا در حوزه فناوری اطلاعات یا IT فعالیت می‌کند.

این شرکت روی نرم افزارها و سخت افزار‌ها آزمایش‌هایی را انجام می‌دهد تا مشکلات امنیتی آن‌ها بیابد و به مشتریان خود که عمدتا شرکت های IT هستند، مشاوره امنیتی و مدیریت خطر ارائه نماید و در نتیجه تا حد زیادی از خطا و نا امنی در محصولات بکاهد.

در همکاریی که فی مابین NSS Labs و شرکت مایکروسافت انجام گرفته، این موسسه بین مرورگرهای کروم، فایرفاکس و اج مقایسه ای انجام داده است. در نتیجه این آزمایشات مشخص گردید که هر سه مرورگر با ۳۰۴ بدافزار و صفحات فیشینگ مواجه می‌باشند.

بد افزار یک ابزار مخفی است که جهت انجام کارهای خرابکارانه در یک سیستم وجود دارد و به طور پنهان از صاحب سیستم کارهایی را انجام می‌دهد، مانند ویروس‌ها. برخی از بدافزارهای اجتماعی که با نام SEM شناخته می شوند کاربران را با روش‌هایی ترغیب می‌کنند تا فایلی را دانلود کنند، که البته این فایل ها حاوی ویروس است.

صفحات فیشینگ، به صفحاتی گفته می شود که با جعل کردن و طراحی صفحه‌ای همانند صفحات اصلی ورود به حساب‌های کاربری و بانکی اقدام به دزدیدن اطلاعاتی مانند گذرواژه، نام کاربری و .. می‌کنند.

آزمایشات به عمل آمده توسط شرکت NSS Labs ثابت می کند که مرورگر اج تا ۹۹ درصد از بدافزارهای SEM را بلاک کرده این رقم برای کروم و فایرفاکس به ترتیب ۸۶ و ۷۸ درصد بوده است.

مرورگر اج چگونه ۹۹ درصد از بدافزارهای SEM را بلاک کرده؟

Edge با استفاده از تنظیم گزینه smart screen (صفحه هوشمند) که به طور ویژه در این مرورگر وجود دارد، راه sem ها را به خوبی سد کرده است.

شرکت مایکروسافت این ویژگی را اولین بار برای اینترنت اکسپلورر ۷، به منظور فیلتر کردن صفحات فیشینگ بکار برد و پی در پی آن را اصلاح کرد تا نسخه‌های بهتری را تهیه نماید. لازم به ذکر است که مرورگرهای فایرفاکس و کروم نیز از این قابلیت برخوردار هستند ولی به اندازه‌ی Edge این قابلیت را ارتقا نداده‌اند. نحوه‌ی کار smart screen بدین صورت است که وقتی کاربر در یک صفحه فیشینگ یا بد افزار قرار دارد، رنگ صفحه به قرمز تغییر می کند.

البته صرفا داشتن ویژگی خوبی مثل smart screenبرای بالا رفتن امنیت اطلاعات کفایت نمی‌کند زیرا ممکن است هکرها از طریق باگ‌های اج، امنیت اطلاعات شما را به مخاطره بیندازند و راه ورود غیر مجازی پیدا کنند، بنابراین برای باگ ها و حتی ویروس ها که ممکن است سیستم را آلوده کرده باشند و … باید تدبیر دیگری اتخاذ نمود.

ایمن ترین مرورگرهای اینترنتی در برابر حملات بدافزارها

آنتی ویروسی MalwareBytes، می‌تواند راه مقابله مناسبی باشد برای بدافزارهایی که اسمارت اسکرین نتوانسته آن‌ها را تشخیص دهد و به سیستم نفوذ کرده اند.

با وجود اینکه فیلتر بدافزارها در مرورگر اج نسبت به فایرفاکس، ۲۱ درصد بیشتر است، اما دلیل نمی‌شود که تامین امنیت در اج هم ۲۱ درصد افزایش یافته باشد، زیرا ممکن است همیشه با بدافزارها سر و کار نداشته باشید، برای این منظور نرم افزارهای دیگری نیز جهت تأمین امنیت اطلاعات شما در اینترنت وجود دارد، که می‌توانید از آن ها بهره ببرید.

ایمن ترین مرورگرهای اینترنتی در برابر حملات بدافزارها

چه نکاتی برای تامین امنیت مهم است

افزون بر تمام مطالب ذکر شد در مورد مقایسه مرورگرها و امنیت آنها، در ادامه قصد داریم به نکاتی در زمینه امنیت کلی در تمام مرورگرها، و هم چنین مقایسه بیشتر این سه مرورگر بپردازیم.

به طور کلی تمام مرورگرها برای انجام یکسری کارهایشان مانند پخش ویدئو، موزیک و … باید از نرم افزارهایی مانند Flash، جاوا و … استفاده کنند. در حال حاظر به دلیل مسائل امنیتی مرورگرها کمتر از نرم افزار فلش استفاده می کنند. با این وجود هنگام کار ممکن است این نرم افزارها راه‌های ورودی برای بدافزارها باشند.

دو مرورگر Edge و کروم، از تکنولوژیsandboxing استفاده می کنند. این تکنولوژی به این صورت کار می کند که برنامه‌های در حال اجرا را برای امنیت بیشتر از یکدیگر متمایز می‌کند به این معنا صفحات، پلاگین‌ها و برگه ها در مرورپر از هم تفکیک شده و هر کدام به یک بخش پردازشی مخصوص ارسال می‌شوند.

sandboxing به پردازش‌ها اجازه نمی‌دهد که خارج از برنامه مربوط به خود با دیگر برنامه‌ها ارتباط برقرار کنند. زیرا احتمال دارد برنامه ای که پردازش تفکیک شده مرورگر قصد دارد با آن تعامل برقرار کند، همان برنامه مخرب باشد، با اینکار سطح دسترسی برنامه‌ها به برنامه اصلی به شدت محدود شده و برنامه های‌مخرب به طور خودکار بلاک می‌شوند.

در سیستم‌هایی با پردازشگر چند هسته ای استفاده ازsandboxing می‌تواند سرعت سیستم را افزایش دهد زیرا هر کدام از پردازشها به طور جداگانه به یک هسته اختصاص داده می شود. البته این‌کار نیاز به حافظه RAM بالایی دارد تا بتواند بین این پردازش‌ها در هسته‌های متفاوت هماهنگی ایجاد نماید.

زمانی که مرورگر موزیلا فایرفاکس در سال ۲۰۰۴ روانه بازار شد، ویژگی sandboxing به تازگی به بهره‌برداری رسیده بود و طبیعتا این ویژگی در این مرورگر وجود نداشت. هم اکنون نیز فایرفاکس این ویژگی را صرفا در بخش‌های چندرسانه‌ای بکار می‌گیرد. همانطور که گفته شد این بخش‌ها قبلاً به دلیل تعامل با برنامه‌های جانبی دیگر مثل فلش و .. به شدت در معرض خطر بودند.

شرکت فایرفاکس به منظور سازگاری باsandboxing ، درحال کار بر روی پروژه Electrolysis است. زمانی که این پروژه اجرا شود مرورگر فایرفاکس را به چند بخش پردازشی مستقل از هم تقسیم می‌کند. البته لازم به ذکر است که فایرفاکس در طول ۱۳ سال فعالیت خود، به طور مستمر افزونه‌های جدیدی را با هدف افزایش قابلیت‌هایش به مرورگر خود اضافه کرده است.

زمانی که پروژه Electrolysis به مرحله اجرا برسد، فایرفاکس باید تمام افزونه‌هایش را با این ویژگی سازگار نماید. همین امر سبب کند شدن سرعت تکمیل و رونمایی پروژه است.

در آخر اینکه، مرورگر Edge در تکنولوژی sandboxing با گوگل کروم در یک جایگاه قرار می گیرد، اما این تکنولوژی در مرورگر اج با موزیلا فایرفاکس، اصلا قابل قیاس نخواهد بود و فایرفاکس در رتبه پایین‌تری قرار می گیرد.

بروزرسانی‌های خودکار در مرورگرهای اینترنتی

شاید شما هم از خود پرسیده‌اید که چرا مرورگرتان پی در پی در حال آپدیت است؟ و اصولا چرا به این حجم از بروزرسانی نیاز دارد؟ شرکت‌های تولید کننده‌ی مرورگرها برای بهبود امنیت مرورگرهایشان، باید بعد از هر تست امنیتی معایب مشخص شده را برطرف سازند و یا حتی امکانات امنیتی جدیدی به مرورگر اضافه کنند. در نهایت می توان گفت با هر دفعه آپدیت مرورگر نسخه ی ایمن‌تری خواهید داشت.

ایمن ترین مرورگرهای اینترنتی در برابر حملات بدافزارهاحجم آپدیت مرورگر کروم برای ویندوز عمدتا خیلی کمی، در حدود ۴۰ تا ۸۰ مگابایت است، این آپدیت ها بطور خودکار دانلود و برای نصب نیز کافیست کاربران مرورگر را ببندد تا نصب گردد. فایرفاکس و کروم برای بروز رسانی روش مشابه ای دارند.

نحوه‌ی بروزرسانی در مرورگر اج متفاوت است. مرورگرتان بطور مستقل نمی تواند آپدیتی دریافت و نصب کند، بلکه زمانی که ویندوز خود را آپدیت می‌کند، بسته بروزرسانی مرورگر نیز دانلود شده و همزمان با نصب خودکار آپدیت ویندوز، نصب می‌شود. با توجه به این مطالب نباید هیچگاه بروز رسانی ویندوز ۱۰ را غیرفعال کنید. بعد از دریافت فایل آپدیت، به منظور اعمال تغییرات جدید، سیستم حتما باید ریستارت شود.

به این دلیل که هر دفعه آپدیت مرورگر نیاز به آپدیت ویندوز نیز دارد و پس از آن سیستم را باید ریستارت کنید، زمان زیادی به‌طول می‌انجامد. این مسئله به عنوان نقطه ضعفی برای این مرورگر نسبت به دو رقیب خود به حساب می آید. البته شرکت مایکروسافت برای حل این مشکل، اعلام کرده که به زودی بسته های آپدیت مرورگر را در فروشگاه ویندوز یا windows store قرار خواهد داد.

محافظت از حریم شخصی در مرورگرهای اینترنتی

اگر تمایل دارید سوابق فعالیت‌هایتان در اینترنت جایی ذخیره نگردد از ویژگی حفظ حریم شخصی که هر سه مرورگر نیز آن را دارند، می توانید استفاده کنید. حفظ حریم شخصی در مرورگر Edge با نام InPrivate، در فایرفاکس با نام Private Browsing و در کروم با نام Incognito شناخته می‌شود.

در صورت استفاده از این گزینه بعد از اتمام کار با مرورگر، مطمئن خواهید بود که کوکی ها و اطلاعاتی که ذخیره نموده‌اید از بخش سوابق حذف شده‌اند. لازم به ذکر است که سایت‌ها باز هم شما را دنبال خواهند کرد.

ایمن ترین مرورگرهای اینترنتی در برابر حملات بدافزارها

اگر بخواهیم مطالب مطرح شده در این مقاله را جمع بندی کنیم باید گفت، مرورگرهای Edge و Chrome از نظر امنیتی تا حدی زیادی مشابه هستند. البته در نظر داشته باشید که Edge، فهرست جامع تری از وب سایت‌های مشکوک را نسبت به کروم در اختیار دارد و شاید همین موضوع سبب شده است که مایکروسافت ادعا کند Edge تامین امنیت بیشتری به نسبت کروم دارد.

البته با استفاده از یک آنتی ویروسی مناسب می توان دو مروگر را در یک رده جای داد و می‌توانید مطمئن باشید که امنیت سیستم‌تان در حد کفایت تامین می‌شود. اما مرورگر موزیلا فایرفاکس از نظر امنیت در جایگاه پایین تری نسبت دو رقیب خود قرار دارد، هر چند امسال، بهبود بسیار خوبی داشته است. در نظر داشته باشید که فایرفاکس نسبت به دو رقیب خود، رتبه‌ی بهتری در حفظ حریم شخصی دارد و این خود یک امتیاز خوب برای این مرورگر به حساب می آید.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
نمایش بیشتر

مطالب مرتبط

اشتراک در
باخبرم کن
guest
1 دیدگاه
جدیدترین ها
قدیمی ترین ها بیشترین رای
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
1
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x