دامنه سایت با www یا بدون www کدامیک بهتر است؟
دامنه سایت با www یا بدون www کدامیک بهتر است؟
کسانی که می خواهند دامنه سایت را وارد کنند هنوز شاید نمی دانند که نیازی به وارد کردن پروتکل آدرس اینترنتی نیست! هرچند اکثرا در گوگل جستجو می کنند و نیازی به آن ندارند. ولی انتخاب دامنه سایت با عبارت پیشوند www یا بدون آن برای کسانی که می خواهند سایت خود را مدیریت کنند بیشتر اهمیت دارد.
حالا واقعا تفاوت داشتن www یا نداشتن آن در دامنه سایت چیست؟ چرا بعضی سایت ها اصرار با داشتن www در ابتدای نام دامنه سایت خود دارند و بعضی ها هم بالعکس؟ در ادامه با کدنویسی به زبان ساده برای یافتن این سوال همراه باشید.
دامنه سایت شما چه تاثیری بر سئو دارد؟
موتورهای جستجو یک دامنه سایت را با www و بدون www به عنوان دو دامنه جداگانه مشاهده میکنند حتی اگر هر دوی آنها یکسان باشند .
بنابراین اگر آدرس سایت به عنوان مثال www.youcode.ir باشد اگر کسی آدرس سایت شما را youcode.ir وارد کند باز هم سایت شما مشاهده میشود ؛ در این صورت موتورهای جستجو هم ممکن است یکی از آنها یا هردوی آنها یا هیچکدام از آنها را ایندکس نکند.
و این به معنای این است که موتورهای جستجو ممکن است دامنه ای را ایندکس کنند و در جستجوها نمایش دهند که دلخواه شما نیست .
شما باید دامنه دلخواه خود را به موتورهای جستجو معرفی کنید تا از مشکلاتی که درصورت ایندکس شدن دامنه با www و بدون www به وجود میاید جلوگیری کنید ؛ اگر موتورهای جستجو دامنه شما را با www و بدون آن ایندکس کند متوجه میشود که محتوای هردوی آنها یکسان است و این ممکن است سایت شما را با مسائل محتوای تکراری مواجه کند .
شما باید دامنه ای را به عنوان دامنه دلخواه درنظر بگیرید که از آن به عنوان لینک به وبسایت خود درجاهای دیگر استفاده میکنید . اگر لینک هایی که به وب سایت شما ارجاع شده اند بدون www است پس شما باید دامنه دلخواه خودتان را بدون www انتخاب کنید.
اینکار باعث میشود زمانی که کسی از طریق آن لینک ها به وب سایت شما منتقل میشود از طریق دامنه دلخواه باشد نه از طریق دامنه غیر دلخواه ، که اینکار تاثیر مثبتی بر روی سئو سایت شما دارد .
کدام را باید به عنوان دامنه دلخواه درنظر بگیریم ؟! با www یا بدون www ؟!
انتخاب اینکه آدرس وب سایت شما با www یا بدون آن شروع شود به شما بستگی دارد ؛ شما میتوانید انتخاب کنید که کاربران آدرس شما را چگونه مشاهده کنند و از کدامیک برای لینک دادن به وبسایتتان استفاده میکنید .
بعضی از افراد با دلایل فنی دامنه خود را با www و بعضی افراد با دلایل منطقی دامنه خود را بدون www به عنوان دامنه دلخواه انتخاب میکنند .
مهم نیست که کدامیک را به عنوان دامنه دلخواه انتخاب میکنید اما این مهم است که تنها از دامنه دلخواه در همه جا استفاده کنید و دامنه غیردلخواه خود را به دامنه دلخواه منتقل ( redirect ) کنید . فراموش نکنید تمام لینک های داخلی خود را با دامنه دلخواه خود تنظیم و بروز کنید .
بعضی از دلایل فنی برای استفاده از نسخه با www به عنوان دامنه دلخواه :
۱- برای تمایز سایت اصلی از زیر دامنه های سایت . ( به عنوان مثال انتخاب آدرس www.youcode.ir به عنوان سایت اصلی و آدرس dl.youcode.ir که یک زیر دامنه است به عنوان بخش دانلود سایت )
۲- برای محدود کردن و منحصر کردن کوکی ها ؛ زمانی که از چندین زیردامنه استفاده میکنید کوکی ها از سایت اصلی به زیردامنه های منتقل میشوند ، بنابراین اگر شما از زیردامنه ها برای وبلاگ سایتتان استفاده میکنید استفاده از نسخه با www به عنوان دلخواه کار شما را برای مدیریت کوکی ها ساده تر میکند .
۳- برای سازماندهای آسان تر پوشه هایتان بر روی هاست ؛
به عنوان مثال نسخه ای از وب سایتتان را که در حال اجرا ( live ) است را درون پوشه www در دامنه www.youcode.ir درحالی که نسخه ای از وب سایتتان را که میخواهید توسعه دهید را درون پوشه development در dl.youcode.ir میگذارید.
سایت های مشهوری که از نسخه با www به عنوان دامنه دلخواه استفاده میکنند :
www.wikipedia.org www.facebook.com www.yahoo.com www.google.com
بعضی از دلایل استفاده از نسخه بدون www به عنوان دامنه دلخواه :
۱- جهت کوتاه نمودن طول آدرس وب سایت .
۲- براساس تجربه بیشتر کاربران آدرس وب سایت را بدون www وارد میکنند .
سایت های مشهوری که از نسخه بدون www به عنوان دامنه دلخواه خود استفاده میکنند :
Digg.com Twitter.com Mashable.com
راه های تنظیم دامنه دلخواه :
دو راه اصلی برای تنظیم نسخه با www یا بدون www به عنوان دامنه دلخواه وجود دارد ؛ اولین مورد برای موتور جستجوی گوگل از طریق Google Search Console و دیگری برای موتورهای جستجوی دیگر و کاربران وب سایت شما از طریق انتقال با کد ۳۰۱ .
معرفی دامنه دلخواه به گوگل
۱- اگر هنوز در Google Search Console اکانتی ندارید ، یک اکانت بسازید ؛ شما میتوانید از نسخه با www برای ساخت اکانت خود استفاده کنید .
۲- بر روی دکمه قرمز رنگ “ADD A PROPERTY” کلیک کنید سپس در صفحه باز شده آدرس سایت خود با www را وارد کرده و بر روی دکمه ”add” کلیک کنید.
۳- حال باید سایت خود را با یکی از روش های پیشنهاد شده ( HTML tag یا Google Analytics یا … ) تایید کنید .
۴- بعد از تایید نسخه با www سایت خود حال نسخه بدون www سایت خود را همانند نسخه با www ثبت و تایید کنید .
۵- زمانی که هردو این نسخه ها تایید میشوند ، شما باید با کلیک کردن بر روی هریک از این حساب ها به صورت جداگانه ، دامنه دلخواه خود را در حساب Google Search Console خود تنظیم کنید .
۶- حال برای تنظیم دامنه دلخواه هر نسخه باید وارد حساب مربوط به آن شد سپس روی آیکون Setting > Site Setting > Preferred Domain کلیک کنید.
۷- حال نسخه با www یا بدون www را که میخواهید به عنوان دامنه دلخواه شما باشد را انتخاب کنید.
بعد از اتمام کار شما یک پیام در حساب خود دریافت میکنید که دامنه دلخواه شما تغییر کرد.
انتقال با کد ۳۰۱
شما باید همه دامنه هایی را که دامنه غیر دلخواه شما هستند را به دامنه دلخواه خود منتقل ( redirect ) کنید ؛ با استفاده از این روش دامنه های مورد نظر را به دامنه دلخواه و دائمی سایت انتقال میدهد . برای انجام اینکار میتوانید کد زیر را به فایل htacess. خود اضافه کنید :
RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www.youcode.ir$ [NC] RewriteRule ^(.*)$ https://www.youcode.ir/$1 [L,R=301]