بزرگترین پروژه علمی دنیا بزودی اجرایی خواهد شد
بزرگترین پروژه علمی دنیا
نمونه اولیه از سیستم نرمافزاری مدیریت داده آرایه کیلومتر مربعی تلسکوپ SKA در یکی از سریعترین ابر رایانه جهان در حال اجرا است.
پردازش دادههای SKA، بزرگترین پروژه علمی جهان بر روی یکی از سریعترین ابر رایانه های جهان در چین در حال انجام است. این پروژه میتواند اطلاعات زیادی در مورد ستارگان و کهکشانهای دور به ستارهشناسان ارائه بدهد.
کل سیستم توسط یک کنسرسیوم بینالمللی طراحی شده است که مشاهدات اولیهای که تلسکوپ از ستارگان و کهکشانهای دور داشته است را پردازش کند و آنها را به یک شکل تبدیل نماید. این شکل میتواند توسط ستارهشناسان مورد تجزیه و تحلیل قرار بگیرد.
پردازشگر دادههای SKA به مغز تلسکوپ تشبیه شده است. استقرار نمونه اولیه چارچوب اجرای پردازشگر دادههای علمی بر روی ابر رایانه Tianha-2 توسط یک تیم بینالمللی به سرپرستی پروفسور تائو آن، از رصدخانه نجومی شانگهای در چین و پروفسور ویسنس از غرب استرالیا در حال انجام است.
چارچوب اجرای محیط را کنترل و تحت نظارت قرار میدهد تا میلیونها کار را اجرا کند و برای این کار میلیونها داده بر روی هزاران کامپیوتر مستقل تولید میشود. این مقیاس پردازش برای هر مشاهده SKA بین ۶ تا ۱۲ ساعت زمان نیاز دارد.
هر زمان که قلم دادهای آماده باشد به کار بعدی میرود و کارها بیکار و یا در انتظار نمیمانند.
به گفته پروفسور آن، نمونه اولیه بر روی ۵۰۰ کامپیوتر از ابر رایانه پیادهسازی شد و سپس به ۱۰۰۰ کامپیوتر افزایش یافت. گام بعدی این است که تعداد کامپیوترها به ۸۵۰۰ افزایش یابد.
پردازشگر دادههای SKA به مغز تلسکوپ تشبیه شده است. باید دید که این تشابه تا چقدر به واقعیت نزدیک خواهد شد.