آموزش های طراحی وبسایتبررسی و معرفیمطالب برتر

مهارت های مورد نیاز در مسیر یادگیری برنامه نویسی وب | نقشه راه + راهنمای جامع

در کنار حوزه ی برنامه نویسی نرم افزار که در مورد آن مقالات متعددی منتشر کردیم، برنامه نویسی وب هم امروزه مورد توجه زیادی قرار گرفته که سرعت رشد و تغییرات در آن بسیار زیاد است. برای تبدیل شدن به یک طراح وب مسیر پر چالشی را خواهیم داشت تا بتوانید به تمامی آموزش های لازم در این زمینه دست پیدا کنید.

مسیر یادگیری برنامه نویسی وب برای هر کسی می تواند متفاوت باشد چون باتوجه به دانسته های ابتدایی خود وارد این راه می شود ولی در این مقاله سعی داریم کلیه ی مواردی که یک برنامه نویسی وب مبتدی نیاز است طی کند تا به عنوان طراح وب حرفه ای شناخته شود و در بازار کار مشغول شود بپردازیم.

چرا یادگیری برنامه نویسی وب اهمیت دارد؟

مهارت های مورد نیاز در مسیر یادگیری برنامه نویسی وب

در ابتدای کار وقتی کلمه ی برنامه نویسی را می شویم فقط چندین خط کد های نامشخص و انگلیسی را در ذهن خودمان تصور می کنیم که درک روشنی از آن ها نداریم. در صورتی که هر کلمه از این کدهای نوشته شده در هر محیط کدنویسی دارای معنا و مفهوم خاص خود است.

این موضوع درباره برنامه نویسی وب هم صدق می کند چون با زبان ها و تکنولوژی های بروز و خاصی در زمینه وب و سایت ها در ارتباط هستیم.

اولا در شروع آموزش برنامه نویسی وب با 2 گروه مواجه هستیم، گروهی که دید اولیه ای نسبت به برنامه نویسی در محیط سیستم عامل های مختلفی دارند و با اصول اولیه برنامه نویسی آشنایی دارند.

و گروه دوم که هیچ زمینه ای در رابطه با برنامه نویسی ندارند و حتی با کوچکترین و ساده ترین کدها در هر زبانی بیگانه هستند.

البته مقوله سایت های اینترنتی یکی از مهمترین و پرکاربردترین استفاده های ما از محیط وب هست که برای شناخت آن آموزش برنامه نویسی کامل و جامع به صورت پروژه محور پیشنهاد می شود.

برای دانلود آموزش برنامه نویسی سایت فرادرس – کلیک کنید

خبر خوب برای شما این است که در آغاز نیازی به پیش زمینه برای فراگیری برنامه نویسی وب ندارید و با هر سطح دانش و اطلاعاتی می توانید آموزش ها را شروع کنید.

از مواردی که اهمیت انتخاب شما را نسبت به آموزش وب بیان می کند، کسب شغل طراحی سایت است.

شروع مسیر یادگیری کدنویسی تحت وب

مهارت های مورد نیاز در مسیر یادگیری برنامه نویسی وب

در ابتدا شاید از خودمان سوال بپرسیم که برنامه نویسی وب چه چیزهایی دارد که نیاز است یک مسیر مشخصی را برای آموزش آن تعیین و مشخص کنیم تا با توجه به این مسیر یادگیری اولیه تا حرفه ای را طی کنیم.

در جواب باید گفت همانند آزمون کنکور که باید طی چند سال با برنامه ریزی دقیق بتوانید در یک روز سرنوشت خود را رقم بزنید در این حوزه باید با برنامه و آموزش های گام به گام و پروژه محور شروع به آموزش طراحی سایت کنید.

جهت مشاهده آموزش طراحی سایت –  کلیک کنید

کاربران عزیزی که می خواهید شما هم در یک محیط کاری خوب با درآمد های بالا شروع به کار کنید در ابتدا باید بدانید که آموزش های فراگیری برنامه نویسی در عین اینکه جذاب و متنوع هستند می توانند برای شما زمان بر باشند که طی مراحل دوره های آموزشی برای شما باید با صبر و حوصله انجام شود تا بتوانید با تکمیل هر بخش به سراغ بخش بعدی برویم.

پس در ابتدا باید بدانیم بخش های آموزشی از مسیر برنامه نویسی وب چیست و باید در ابتدا به سراغ کدام آموزش برویم؟!

مهارت های لازم جهت یادگیری برنامه نویسی وب

مانند هر سطح از دانش و دوره ی آموزشی خاص، برنامه نویسی وب هم دارای بخش های مشخص و معین هست که هر کسی می تواند به هرکدام از آنها و یا همه ی آن بخش ها وارد شود.

مهارت های مورد نیاز در مسیر یادگیری برنامه نویسی وب

مهارت های لازم برای شروع یادگیری برنامه نویسی وب دارای 3 بخش است که شامل :

1- مهارت های عمومی (Common Skills)

2- مهارت های برنامه نویسی بک اند (Back-End)

3- مهارت های برنامه نویسی فرانت اند (Front-End)

مهارت های عمومی برنامه نویسی وب چیست؟

مهارت های عمومی در زمینه ی برنامه نویسی از آن مدل مهارت هایی است که بیشتر با بدست آوردن تجربه در انواع پلتفرم های برنامه نویسی حاصل می شود.

خیلی از این نوع مهارت ها را به صورت مستقیم نمی توان به برنامه نویس های مبتدی آموزش داد و این افراد باید بعد از کسب تجربه لازم در هر محیطی به این توانایی برسند.

برای کسب اطلاعات مورد نیاز در بخش مهارت های عمومی وب، آموزش سنگین و پر چالشی نمی شناسیم و به صورت ابتدایی با مفاهیم اولیه ای که انتظار داریم هر طراح وبسایت بتواند آنها را یاد بگیرد شروع می کنیم.

2 بخش بعدی که در زمینه مهارت های مورد نیاز برای برنامه نویسی وب می شناسیم مربوط به برنامه نویس back end و front end است که به ما درک کاملی از آنچه باید در طراحی سایت انجام دهیم خواهد داد.

جهت دریافت آموزش برنامه نویس back end و front end – کلیک کنید.

منظور از متخصص برنامه نویس بک اند کیست؟

دولوپر Developer کیست؟ | معرفی مهارت های توسعه دهنده وب

منظور از عبارت بک اند Back-End کلیه ی مواردی است که مربوط به نگهداری، پردازش و تغییر اطلاعات در پس زمینه است که در حوزه ی طراحی سایت مربوط به بخش نگهداری سایت یا سرور می باشد.

در محیط برنامه نویسی بک اند می توانیم شیوه کار و ارسال و دریافت اطلاعات را در وب سایت و اپلیکیشن های تحت وب را مشاهده کنیم.

افرادی که در زمینه برنامه نویسی بک اند فعالیت می کنند باید دارای خلاقیت و درک منطق کامل از یک محیط و مسائل موجود در آن باشند تا با ارتقای عملکرد وب سایت نقش خود را اثبات کنند.

در زمینه برنامه نویسی بک اند زبان های کدنویسی قدرتمندی وجود دارند که یادگیری هر کدام از آنها شما را می تواند به عنوان یک متخصص مجرب برای آن زبان برنامه نویسی صاحب شغل و کسب درآمد عالی کند.

انواع زبان های آموزش برنامه نویسی بک اند شامل :

  • زبان سی شارپ #C و NET.
  • زبان پایتون Python
  • زبان جاوا Java
  • زبان پی اچ پی PHP
  • زبان روبی Ruby
  • زبان جاوا اسکریپت JavaScript

به چه کسی برنامه نویس فرانت اند می گویند؟

مهارت های مورد نیاز در مسیر یادگیری برنامه نویسی وب

بخش دیگر از مهارت های برنامه نویسی که جذابیت دیگری از محیط یادگیری وب را دارد مربوط به نمایش سایت یا نرم افزار تحت وب است که کاربران شما بیشتر با آن تعامل دارند و می توانند بخش هایی که شما آماده کرده اید را مشاهده کنند.

به طور مثال متن، عکس، رنگ بندی و جلوه های تصویری که در این صفحه ی آموزش ما مشاهده کنید شامل بخش فرانت اند Front-End می باشد.

برنامه نویسی بخش فرانت در جلوه های بصری، صوتی و تصویری، شیوه نمایش آنها که به آن رابط کاربری UI/UX می گویند اطلاق می شود.

برنامه نویس های بخش فرانت اند باید دارای خلاقیت لازم برای نمایش خیره کننده از آنچه کاربر توانایی دیدن آن را دارد داشته باشند.

در این بخش هم همانند برنامه نویسی بک اند، مفاهیم و مهارت هایی مورد نیاز برای یادگیری مشخص شده اند که شامل :

  • آموزش HTML زبان نشانه گذاری ابر متن
  • آموزش CSS استایل دهی به المان های وبسایت
  • آموزش فریمورک های جاوا اسکریپت

شروع طراحی سایت با یادگیری HTML و CSS

مهارت های مورد نیاز در مسیر یادگیری برنامه نویسی وب

در اولین قدم برای کسب مهارت مورد نیاز در مسیر یادگیری برنامه نویسی وب باید به سراغ یادگیری یکی از ساده ترین آموزش های موجود یعنی آموزش طراحی سایت با HTML و CSS برویم که شما را با دید ابتدایی خوبی از نمای یک صفحه وب آشنا می کند.

برای مشاهده آموزش طراحی سایت با HTML و CSS – کلیک کنید

در ابتدای شروع برنامه نویسی وب پیشنهاد ما این است برای اینکه با محیط وب آشنایی اولیه پیدا کنید با کدها و تگ Tag های HTML و استایل های CSS آشنا شوید.

این دو تکنولوژی در حال حاضر در تمامی صفحات وبسایتی که در فضای اینترنت موجود است و عملا به آنها زبان برنامه نویسی گفته نمی شود و با تکیه بر تگ های موجود در HTML که هر کدا وظیفه و کارایی خاص خود را دارد می توانیم صفحات وب استاتیک یا ایستا طراحی کنیم.

سپس برای اینکه عناصر استفاده شده در این صفحات را روح و جذابیت زیبایی بدهیم باید از شیوه استایل دهی عناصر با CSS استفاده کنیم.

پس در حقیقت با تکیه بر استاندارد های کدنویسی در HTML که آخرین نسخه آن HTML 5.0 است می توان چارچوب اصلی و اولیه یک صفحه وب را ایجاد کرد و با کمک طراحی بخش ها و عناصر موجود در این صفحه با زبان CSS، استایل دهی و جلوه دادن به این صفحات را انجام بدیم.

مهارت های مورد نیاز در مسیر یادگیری برنامه نویسی وب

مثال : نمونه ای از تگ های مورد استفاده از زبان نشانه گذاری HTML را می توانید مشاهده کنید :

<!DOCTYPE html>

<html>

<title>عنوان صفحه</title>

<body>

<h2>تگ مناسب برای تیتر</h2>

<p>تگ پاراگراف</p>

</body>

</html>

نکته : در توضیح کدهای فوق می توان به تگ های استفاده شده اشاره کرد که در ابتدا برای اینکه مرورگر وب متوجه شود چه کدهایی را باید اجرا کنید در ابتدا و انتهای کدهای زبان HTML باید از تگ های <html>…</html> استفاده کنید.

تگ title مربوط به مقدار دهی عنوان یک صفحه وب هست که می توانید عنوان صفحه را در بخش نوار تب در مرورگر وب مشاهده کنید.

تگ های h2 و p به ترتیب برای مقدار دادن به یک تیتر و پاراگراف متن کاربرد دارند.

ذکر این نکته خالی از لطف نیست که با استفاده از ابزارهای نوین و مناسبی که امروزه در زمینه طراحی سایت مشغول به کار هستند می توانیم با بهره بردن از امکانات آن ها بدون برنامه نویسی، کار ساخت سایت را انجام دهیم.

آموزش ساخت سایت بدون برنامه نویسی – کلیک کنید

مثال : نمونه کدهای مربوط به استایل دهی با استفاده از زبان CSS را در ادامه مشاهده می کنید :

body {
background-color: white;
}

h2 {
color: blue;
text-align: right;
}

در مورد کدهای CSS فوق می توان به رنگ آمیزی اشاره کرد که بخش بدنه یک صفحه وب یا body رنگ پس زمینه سفید یا White اختصاص داده شده است.

برای رنگ یک تیتر رنگ آبی یا blue مقداردهی شده که تراز نوشته هم باید در سمت راست یا right قرار بگیرد.

آشنایی با مبانی جاوا اسکریپت JavaScript

مهارت های مورد نیاز در مسیر یادگیری برنامه نویسی وب

خب بعد از اینکه با زبان های HTML و CSS شروع به آموزش کدنویسی وب کردیم باید به سراغ حلقه تکمیلی بعد از آنها یعنی آموزش برنامه نویسی جاوا اسکریپت JavaScript برویم.

با استفاده از جاوا اسکریپت می توانیم به صورت ساخت یافته مبحث شی گرایی را اجرا کنیم و در اشیاء و عناصر بکار رفته در صفحات وب تغییرات و جلوه های زیبایی بکار ببریم.

زبان جاوا اسکریپت یکی از محبوب ترین زبان ها در مورد طراحی صفحات وب پویا است که تقاضا برای یک متخصص جاوا اسکریپت همیشه از اولویت های هر شرکت و سازمان است که با کسب آموزش پروژه محور و همراه با فیلم های آموزشی سایت فرادرس می توانید در شغل مناسبی مشغول به کار شوید.

برای دانلود آموزش جاوا اسکریپت – کلیک کنید

اساسا زبان جاوا اسکریپت زبانی چند رویه، به صورت تفسیری و سطح بالا است که در کنار زبان های HTML و CSS سه بخش مهم یک صفحه وب را تشکیل می دهد.

مثال : نمونه کدهای استفاده شده برای یک قطعه صفحه وب را در ادامه مشاهده خواهید کرد :

<button onclick=”myFunction()”>Youcode</button>

<script>

function myFunction() {

  let x = document.getElementById(“film”);

  x.style.fontSize = “25px”;

  x.style.color = “red”;

}

</script>

نکته : برای فراخوانی کدهای JavaScript در یک مرورگر اینترنتی باید آن ها در بین تگ های <script>…</script> قرار دهیم.

در توضیح قطعه کد بالا اینکه یک دکمه یا Button با عنوان Youcde ایجاد شده است که سایز نوشته آن 35 پیکسل بوده و رنگ این دکمه هم رنگ قرمز red می باشد.

تکنیک ها و ابزارهایی که در مورد جاوا اسکریپت می شناسیم با نام فریم ورک معرفی می شوند.

فریم ورک جاوا اسکریپت چیست؟

مهارت های مورد نیاز در مسیر یادگیری برنامه نویسی وب

فریم ورک ها شامل تابع و کلاس هایی هستند که در یک کتابخانه ی برنامه نویسی وجود دارند، با استفاده از کدهای موجود در این کتابخانه ها می توانیم امکانات و ویژگی های متمایزی را در زبان برنامه نویسی مورد نظر ایجاد کنیم.

از انواع کاربردهای فریم ورک ها می توان به ساخت فروشگاه اینترنتی اشاره کرد که برای فروش محصولات یک کسب و کار و استارتاپ کاملا لازم است.

برای مشاهده کلیه آموزش ساخت فروشگاه اینترنتی – کلیک کنید

جاوا اسکریپت هم به عنوان یک زبان برنامه نویسی تحت وب دارای فریم ورک های مختلفی مانند Angular.js، React، Ember.js، Polymer.js، Vue.js و … است.

بسیاری از فریم ورک های زیبا و جذاب برای اهداف مختلف تا بحال بوجود آمده است تا به شما برای ایجاد صفحات وب کمک ویژه ای کند.

که هر کدام از آنها به شکلی با استفاده از کدها و توابعی که در اختیار دارند به ما کمک می کنند تا دستورات جاوا اسکریپتی برای پویایی صفحات وب را افزایش دهیم.

در محیط کدنویسی جاوا اسکریپت می توان با افزودن روش ها و متدها همراه با خصوصیات داینامیک و پویا به اشیاء داخل یک صفحه از سایت روح و جان بدهیم. در نتیجه کاربر با مشاهده تکنیک های استفاده شده در این زمینه می تواند به خوبی با وبسایت ما ارتباط برقرار کند.

بررسی آموزش زبان برنامه نویسی PHP

بعد از بررسی زبانهای مورد استفاده در بخش فرانت اند می خواهیم شما را با زبان های برنامه نویسی در محیط بک اند آشنا کنیم.

مهارت های مورد نیاز در مسیر یادگیری برنامه نویسی وب

از اولین انتخاب های ما در زمینه برنامه نویسی وب سایت، زبان PHP است. یکی از پر استفاده ترین و محبوبترین زبان های موجود برای طراحی صفحات وب است که وضعیت کار برای کسانی که به این زبان مسلط هستند و تبحر دارند بسیار غنی و مورد توجه است.

برای ورود به بازار کار و آموزش برنامه نویسی PHP – کلیک کنید

یکی از مهمترین و جذاب ترین مواردی که باید برای ساخت صفحات وب به صورت برنامه ریزی شده و به صورت داینامیک و پویا به آن اشاره کرد استفاده از یک زبان برنامه نویسی مناسب برای تعامل با بانک اطلاعاتی موجود در سرور سایت است که دیتابیس مناسب برای ارتباط با زبان PHP، پایگاه داده ی MySql است. این پایگاه داده برای تمامی سرور های مورد استفاده برای زبان PHP فعال است و با آن کار می کند.

زبان PHP نیز مانند جاوا اسکریپت دارای کتابخانه های کدنویسی مفید و با کارایی بالا است که از جمله آن می توان به محبوب ترین فریم ورک PHP یعنی فریم ورک لاراول اشاره کرد که قابلیت های خوب و مفیدی را به زبان پی اچ پی اضافه می کند.

از نکات ارزشمندی که می توان در مورد زبان PHP به آن اشاره کرد استفاده از این زبان برای ساخت سیستم های مدیریت محتواست تا با استفاده از آن حجم کثیری از وبسایت ها را بتوان توسط افرادی با کمترین دانش برنامه نویسی و به صورت کاملا ساده و کاربرپسند ساخت.

از جمله این سیستم های مدیریت محتوا یا CMS می توان به وردپرس اشاره کرد که با این CMS می توان انواع وبسایت های خبری، فروشگاهی، وبلاگی، شرکتی و … را طراحی و اجرا کرد.

برای مشاهده کلیه آموزش وردپرس – کلیک کنید

سیستم مدیریت محتوا وردپرس چیست؟

مهارت های مورد نیاز در مسیر یادگیری برنامه نویسی وب

شاید در حال حاضر نام این ابزار مدیریت محتوا سایت را نشنیده باشید ولی باید بدانید در حال حاضر محبوبترین ابزار در نوع خود می باشد که رقابت بالایی با ابزارهای مشابه خود دارد.

وردپرس برای سازماندهی یک وبسایت اینترنتی با هر نوع موضوع و محتوایی مناسب است تا با انتخاب قالب های زیبا و جذاب و به خدمت گرفتن ابزارهای کمکی مانند افزونه و پلاگین ها بتوانید یک وبسایت کامل را طراحی و مدیریت کنید.

برخی از ویژگی های سیستم مدیریت محتوا ورپرس عبارتند از :

  • طراحی هر مدل سایت با وردپرس امکانپذیر است.
  • رابط کاربری و محیط مدیریت راحت و منسجم.
  • وجود ترجمه به زبان های زنده دنیا مانند زبان فارسی.
  • وجود ابزارهای مناسب جهت شخصی سازی به دلخواه.
  • کسب درجات امنیتی و کیفی بالا در تمامی زمینه های وبسایت.
  • کسب بهینه سازی و سئو جذاب برای شناسایی موتورهای جستجوگر.

همانطور که گفته شد با استفاده از محیط مدیریتی در وردپرس می توان انواع وبسایت های مورد نیاز را طراحی و توسعه داد.

یکی از این نوع وبسایت هایی که شاید پیچیدگی و خصوصیات خاص خود را دارد سایت های فروشگاه اینترنتی است.

اتفاقا با ابزار محبوب و جذابی که برای ساخت یک فروشگاه آنلاین در وردپرس قرار داده شده می توان محصولات یک سازمان، شرکت و افراد حقیقی را به سادگی در اینترنت به فروش رساند.

این ابزار که به صورت یک افزونه کاربردی به سیستم وردپرس اضافه می شود پلاگین ووکامرس نام دارد.

جهت دانلود آموزش ووکامرس – کلیک کنید

جمع بندی درباره مسیر یادگیری برنامه نویسی وب

همانطور که در ابتدای این مطلب عرض شد برای یادگیری و شروع برنامه نویسی وب با هر معلومات و دانشی می توانید کار آموزش کلیه ی مباحث مربوط به کدنویسی در محیط وب را فرا بگیرید.

در این بین نیاز افراد برای دسترسی به منابع یادگیری و فیلم های پروژه محور بیش از پیش احساس می شود که می توانید با بهره بردن از آموزش آنلاین فرادرس از مطالب و محتوا آموزشی بزرگترین دانشگاه مجازی کشور استفاده کنید.

5 1 رای
امتیازدهی به مقاله
نمایش بیشتر

مطالب مرتبط

اشتراک در
باخبرم کن
guest
0 نظرات
جدیدترین ها
قدیمی ترین ها بیشترین رای
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x