آموزش وردپرس

ساخت وبسایت و راه اندازی آن چه لوازمی نیاز دارد؟

ساخت وبسایت و راه اندازی آن چه لوازمی نیاز دارد؟

هنگامی که شما به یک وبسایت مراجعه می کنید، با استفاده از نام دامنه (Domain) یا همان آدرس سایت، وبسایت به شما نمایش داده می شود. ساخت وبسایت مطمئنا دارای پیچیدگی های مختلفی است که برای کسانی که میخواهند یادگیری را شروع کنند ما دوره ی آموزشی ساخت وبسایت با سیستم مدیریت محتوای وردپرس را در نظر گرفتیم.

اینکه یک وبسایت بعد از ورود آدرس آن براحتی اصطلاحا بالا می آید، ممکن است ساده به نظر برسد، این فرآیند زمانی اتفاق می افتد که انواع بازدیدکنندگان سایت، نام دامنه ی وب سایت را در مرورگر خود وارد می کنند. آن را از سرور یا تامین کننده اطلاعات سایت مورد نظر درخواست کنند.

وبسایت چیست؟

تعریف : در ابتدا باید بدانیم سایت چیست و چه خصوصیاتی دارد : “Site” در لغت به معنی مکان است و در دنیای مجازی یعنی مکانی که به شما اجازه می دهد در آن به فعالیت بپردازید.

فراخوانی وبسایت

هنگامی که یک بازدیدکننده نام دامنه وبسایت را وارد مرورگر می کند، نام دامنه به آدرس IP سرور تبدیل می شود. سپس سرور تمام اطلاعات در خواستی را به وبسایت می فرستد. مرورگر خود به عنوان یک صفحه وب معمولی نمایش داده می شود.

موارد مورد نیاز ساخت سایت

بدون سه موردی که در ادامه توضیح می دهیم، نمی توانید یک صفحه وب سایت داشته باشید :

۱- نام دامنه وبسایت 

۲- سرور وب هاستینگ

۳- فایل های ویسایت

نام دامنه وبسایت

کامپیوترها با استفاده از اعداد ارتباط برقرار می کنند، این اعداد را آدرس IP می نامند. مثل شماره موبایل که برای هر فرد شماره ای مخصوص در نظر گرفته می شود.

نام دامنه که در اینترنت استفاده می شود به دفترچه تلفن شباهت دارد؛ دفترچه تلفن به مردم کمک می کند تا کارهایشان سریع تر و راحت تر انجام شود و نیازی نباشد تمام شماره ها را حفظ باشند.

یک دامنه بر روی سرور هاستینگ قرار دارد. اگر دامنه ای برای سایت خود مشخص نکنید باید برای آدرس یک وب سایت آدرس IP آن را به کاربر بدهید، در این صورت سایت شما یک سایت غیر حرفه ای و غیر عملی می شود.

سرور وب هاستینگ

وب هاستینگ (Hosting) یا سرور (Server) شبیه فضایی است که شما برای کسب و کار خود در نظر گرفته اید. اکانت وب هاستینگ فقط شامل فضایی برای فروش محصولات در نظر گرفته نمی شود.

در نظر گرفتن فضایی برای وب سایت خود توسط هاست، کار آسانی نیست بلکه شما باید نرم افزارها و فریم ورک های زیادی نصب و از طریق پنل مدیریتی آن ها را مدیریت کنید.

بدون در نظر گرفتن سرویس های هاستینگ، محلی برای نگه داری فایل های وب سایت خود نخواهید داشت بنابراین دامنه شما مانند شماره تلفن قطع می شود و فایل های وب سایت شما جایی برای نگهداری ندارند.

ساخت وبسایت و راه اندازی آن چه لوازمی نیاز دارید؟

فایل های وبسایت

مواردی که کاربر هنگام بازدید از یک وب سایت مشاهده می کند مثل محصولات، خدمات و … فایل های سایت نامیده می شود.

فایل های سایت شبیه دیگر فایل های رایج هستند مثل فایل هایی با پسوند .jpg برای عکس ها و تایپوگرافی ها، فایل هایی با پسوند .mp3 برای فایل های موزیک و … . همچنین فایل های سایت شامل فایل های .php و فایل های .html می شود.

سرور وب هاستینگ این فایل ها را می خواند، ترجمه می کند و توضیح می دهد که چگونه در صفحات وب نمایش داده شود همچنین دستوراتی به سرور برای انجام محاسبات ارسال می کند.

در اینجا به مواردی که برای ساخت وبسایت هست پی بردیم، دامنه که با توجه به نوع پسوند آن که در زیر آمده قابل انتخاب و خرید است و شما باید یک نام دامنه ی که توسط شخص دیگری تهیه نشده است ثبت کنید.

سرویس های هاستینگ هم که برای پیکربندی و پیشتیبانی نیاز به تیم متخصصی دارند که برای ما به صرفه نیست بخواهیم هاست خصوصی و شخصی داشته باشیم. پس باید از بین هاستینگ های برتر در ایران یا خارج از کشور (که البته در ایران سرورهای خارجی به طور مجزا از سرورهای داخلی اجاره داده می شود.) تهیه کنیم.

سیستم های مدیریت محتوا CMS

در نهایت مورد سوم یعنی فایل های وبسایت می ماند که ما وظیفه ی تولید، بروزرسانی، پشتیبانی و انتشار آن ها را داریم. برای ساخت وبسایت باید از طریق نرم افزارها و رابط های کاربری متنوعی که در این زمینه هست استفاده کنیم.

در اینجا برای ساخت وبسایت ، سیستم مدیریت محتوا یا CMS قرار دارد که به همراه طراحی قالب اختصاصی می توان شروع به فعالیت کرد.

سیستم های مدیریت محتوا انواع خاصی دارند. بعضی سیستم ها اختصاصی برای سایت نوشته شده یا سفارش داده می شوند و  یک سری هم از سی ام اس های عمومی رایگان استفاده می کنند. در بین سیستم های مدیریت محتوای رایگان ما وردپرس را انتخاب میکنیم و در سری آموزش های بعدی سعی میکنیم به طور کامل شما را با این سیستم محتوا ساز برای ساخت وبسایت خودتان آشنا کنیم.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
نمایش بیشتر

مطالب مرتبط

اشتراک در
باخبرم کن
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x