آموزش روش استفاده از توابع IF تو در تو در اکسل
آموزش روش استفاده از توابع IF تو در تو در اکسل
همانطور که در اموزش تابع IF اکسل گفتیم از این تابع برای مسائلی که دارای شرط می باشند استفاده می شود و وقتی می خواهیم از توابع IF تو در تو استفاده کنیم باید مسئله دارای یک شرط و دو مقدار درست و نادرست باشد. حال وقتی بخواهیم از چند شرط در یک مسئله استفاده کنیم چه باید کرد؟
در این مطلب از سری آموزش های نرم افزار اکسل می خواهیم به بررسی توابع IF تو در تو در اکسل بپردازیم و اینکه چطور باید از آنها استفاده کنیم، با آموزشی دیگر از اکسل با کدنویسی به زبان ساده همراه باشید.
آموزش استفاده از توابع IF تو در تو
در آموزش های قبلی، بررسی شرط های چندگانه و گرفتن ۲ خروجی (به ازای برقرار بودن و برقرار نبودن شرط یا شروط) رو بررسی کردیم. حالا میخوایم بررسی شرط های مختلف (یک یا بیش از یک شرط) و گرفتن چند خروجی رو بررسی کنیم. برای این موضوع از توابع IF های تو در تو (متداخل) یا Nested_If استفاده میکنیم.
در واقع تابع خاصی نیست، صرفا نوع بکارگیری تابع IF اکسل در اینجا اهمیت داره که آرگومان های IF رو چطور تعیین کنیم. با این روش، میتونیم چندین حالت رو مقایسه کنیم و به ازای هر حالت یک خروجی داشته باشیم.
مثال : فرض کنید میخوایم راجع به معدل یک دانشجو تصمیم بگیریم:
اگه معدل بالای ۱۲ باشه –> قبول،
اگه بین ۱۰ تا ۱۲ باشه –> مشروط و
اگه زیر ۱۰ باشه –> مردود هست.
برای حل این مسئله باید توی ذهنمون مرز مناسبی برای شروطمون تعریف کنیم. مثلا میخوام سعی کنم با یک فرمول، قبولی ها رو جدا کنم. یعنی:
=IF(A1>=12,”قبول”)
تا اینجا تونستیم اونهایی که بزرگتر مساوی ۱۲ هستن رو جدا کنیم. حالا هر چی که زیر ۱۲ باشه، یا مردوده و یا مشروط. پس کافیه بجای Value_If_False تابع IF یا همون آرگومان سوم، یک IF دیگه بنویسیم به این صورت:
به نحوه کار تابع IF تو در تو دقت کنید:
از داخلی ترین تابع محاسبه شروع میشه. چون ۸ از ۱۰ کمتره، پس خروجی IF داخلی، میشه مردود. حالا یک IF داریم که Value_If_True آن قبول و Value_If_False آن مردود است. پس ۸ با ۱۲ مقایسه میشه و چون کمتر از ۱۲ هست، خروجی نهایی فرمول، مردود خواهد بود.
نکته : در نسخه ۲۰۰۷ به بعد، محدودیت تعداد IF های متداخل، ۶۴ تا هست.
لازم به ذکر است که تابع IFS هم در نسخه های ۳۶۵ وجود دارد که همین کار رو انجام می دهد.
خب، با یک مثال ساده نحوه استفاده از تابع IF بصورت تو در تو رو دیدیم. اما به این موضوع توجه کنید که استفاده خیلی زیاد از IF های تو در تو ممکنه درست نباشه. چون دیباگ کردن فرمول رو سخت میکنه.
اصولا وقتی به این فکر می افتید که IFهای تو در توی زیادی استفاده کنید، تقریبا مطمئن باشید که راه حل های بهتری میتونید در اکثر مواقع پیدا کنید.
در این مطلب با روش استفاده از توابع IF تو در تو آشنا شدید و می توانید از این پس فرمول نویسی اکسل خود را بهبود بدهید. امیدواریم برای شما مفید واقع شده باشد.